Δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις σήμερα; Δες εδώ κάποιες λαχταριστές ιδέες!

Είτε νηστεύεις ή στοχεύεις να ακολουθήσεις μια πιο προσεγμένη και υγιεινή διατροφή χωρίς να στερείσαι, σύμμαχός σου είναι σίγουρα το ταχίνι. Πρόκειται για μια ελληνική υπερτροφή που είναι 100% αλεσμένο σουσάμι και σου προσφέρει σημαντικές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που θωρακίζουν τον οργανισμό και προστατεύουν την υγεία σου. Γιατί άλλωστε μια ισορροπημένη διατροφή δεν οδηγεί μόνο στην απώλεια βάρους, αλλά είναι ουσιαστικά ενός είδους self-care για τον οργανισμό σου. Μάλιστα, το Μακεδονικό Ταχίνι ξεχωρίζει λόγω της εξαιρετικής ποιότητάς του και της απαράμιλλης γεύσης του.

Super Girls know better!
Φυσικά με το ταχίνι μπορείς να κάνεις διάφορους γευστικούς συνδυασμούς. Εγώ το έχω ενσωματώσει στο πρωινό μου. Η μέρα μου ξεκινάει με τον αχτύπητο συνδυασμό που μου προσφέρει το Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι. Μου δίνει ενέργεια για να βγάλω τη μέρα, με προφυλάσσει από τις ανθυγιεινές ατασθαλίες όταν χτυπήσει την πόρτα μου η επιθυμία για γλυκό και με “κρατάει” για ώρες.

Η κολλητή μου, που είναι μανούλα, χρησιμοποιεί το Μακεδονικό Ταχίνι αντί για μαργαρίνη ή βούτυρο σε κέικ και μπισκότα, για πιο υγιεινό αλλά εξίσου γευστικό αποτέλεσμα στα γλυκά της.

Οι χρήσεις του είναι πραγματικά αναρίθμητες: μπορείς να το προσθέσεις από το smoothie και τη σαλάτα σου μέχρι και το βραδινό σου σε μια γευστική σως. Το ταχίνι έχει βρει τη θέση του σε όλα τα γεύματα της μέρας, γιατί του αξίζει: πριν ξεκινήσεις τη μέρα σου, πριν τη γυμναστική σου, ως σνακ στο γραφείο ή το βράδυ, παρακολουθώντας την αγαπημένη σου ταινία.

Μάλιστα, δε χρειάζεται να περιοριστείς στην κλασική γεύση του Μακεδονικού Ταχινιού. Πλέον, μπορείς να το βρεις σε διάφορες μοναδικές γεύσεις, όπως Μακεδονικό Ταχίνι με Ρόδι & Cranberries, Μακεδονικό Ταχίνι με Μέλι, Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο… Βάλ’ τα στο καλάθι σου και απογείωσε την καθημερινότητά σου. Ειδικά, αυτό το τελευταίο με το κακάο να είσαι σίγουρη πως θα αντικαταστήσει όλες τις διατροφικές αμαρτίες και ατασθαλίες σου με τον πιο υγιεινό και σωστό τρόπο.

Η ποιότητα κάνει τη διαφορά!
Το Μακεδονικό Ταχίνι δεν είναι μόνο άκρως απολαυστικό, αλλά υπερέχει και ποιοτικά. Είναι 100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας, που εδώ και περισσότερα από 90 χρόνια αλέθεται σε πέτρινους μύλους, χωρίς τη χρήση χημικών ή άλλων ουσιών, και πλένεται με νερό που υπόκειται σε βιολογικό καθαρισμό.

Πρόκειται για ένα τρόφιμο απόλυτα ενταγμένο στη Μεσογειακή Διατροφή, που διατηρεί ακέραια όλα τα ευεργετικά συστατικά του σουσαμιού, ενός πολύτιμου σπόρου με αναγνωρισμένη αξία ήδη από την αρχαιότητα.

Παράλληλα, το Μακεδονικό Ταχίνι είναι και φιλικό προς το περιβάλλον. Η μέθοδος παραγωγής του εξασφαλίζει την κατανάλωση 80% λιγότερης ενέργειας, ενώ το νερό που χρησιμοποιείται για το πλύσιμο του σουσαμιού επαναχρησιμοποιείται για πότισμα. Ακόμα, όλα τα υπολείμματα της παραγωγικής διαδικασίας αξιοποιούνται πλήρως, με αποτέλεσμα τη μηδενική επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Τέλος, η συσκευασία του είναι γυάλινη και έτσι μπορεί να ανακυκλωθεί πλήρως και να επαναχρησιμοποιηθεί.

Και κάποιες επιπλέον πληροφορίες για το ταχίνι:
-Το ταχίνι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, φώσφορο και σελήνιο και αποτελεί πηγή μαγνησίου, ψευδαργύρου και φυτικών ινών με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικό συμπλήρωμα για τις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού σου.

-Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε πρωτεΐνη, αντιοξειδωτικές ουσίες αλλά και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία θεωρούνται απαραίτητα για μια ισορροπημένη διατροφή.

-Σε περιόδους νηστείας, όπως η Σαρακοστή, ο ρόλος του ταχινιού στην καθημερινή διατροφή είναι ιδιαιτέρως σημαντικός, καθώς ο αποκλεισμός δύο βασικών ομάδων τροφίμων (γαλακτοκομικών και κρέατος) από το διαιτολόγιο δημιουργεί πιθανές ελλείψεις σε βασικά θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού. Έτσι, η υπεροχή του ταχινιού σε ασβέστιο και σίδηρο το καθιστά απαραίτητο διατροφικό συμπλήρωμα, ενώ οι πρωτεΐνες που περιέχει, αν και φυτικής προέλευσης, είναι υψηλής βιολογικής αξίας και υπερτερούν σε σχέση με άλλες πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης που συνήθως έχουν χαμηλή απορροφησιμότητα από τον οργανισμό.

-Είναι ασπίδα για τον οργανισμό σου με αποδείξεις: Έρευνα που διενήργησε το τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση ταχινιού μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων, ενώ οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει βοηθούν στον καλύτερο έλεγχο της χοληστερίνης του αίματος.

Όπως καταλαβαίνεις, το Μακεδονικό Tαχίνι είναι μονόδρομος για την προστασία και φροντίδα του οργανισμού μας. Είναι ο απόλυτος διατροφικός θησαυρός, ταιριάζει σε κάθε περίσταση και οι συνταγές που το περιλαμβάνουν είναι αναρίθμητες και απλά ακαταμάχητες!

Μονόδρομος το Μακεδονικό Tαχίνι και για σένα που θέλεις το καλύτερο για τους αγαπημένους σου, για σένα που δεν κάνεις εκπτώσεις στις απαιτήσεις σου ούτε συμβιβασμούς στα θέλω σου. Γιατί η καθημερινή μας διατροφή το θέλει το Ταχίνι της…το Μακεδονικό!

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164