ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η διαιτολόγος – διατροφολόγος Βασιλική Παπαδοπούλου σου δίνει μικρές συμβουλές για να παραγγείλεις έξυπνα όπου κι αν επιλέξεις να φας:
1. Σουβλάκι… απ’ όλα;
Δεν γίνεται να περάσεις τις διακοπές χωρίς να δοκιμάσεις ένα νόστιμο σουβλάκι. Είναι το πιο γρήγορο έδεσμα και ίσως και το πιο νόστιμο. Μην το αποφύγεις, απλά παράγγειλέ το έξυπνα. Απόφυγε τις πατάτες τηγανητές και τις διάφορες σαλάτες (κηπουρού κτλ) που μπορεί να το συνοδεύουν. Χρησιμοποίησε μουστάρδα και κέτσαπ με μέτρο και απόλαυσέ το.
Tip: Ζήτησε από τον σερβιτόρο να μην βάλει λάδι στη σαλάτα. Έτσι θα βάλεις μόνη σου όσο πρέπει. 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο είναι αρκετές για να δώσουν ευχάριστη γεύση.
2. Πίτσα;
Απόλαυση! Μια πίτσα με διάφορα τυριά, χωρίς αλλαντικά είναι η κατάλληλη επιλογή. Αντί για λιπαρό σαλάμι, προτίμησε μανιτάρια, πιπεριές και ντομάτες. 3 με 4 κομμάτια είναι υπέραρκετά.
Απέφυγες τις σαλάτες μιας και στις πιτσαρίες είναι συνήθως πολύ λιπαρές και βαριές. Μην παρασυρθείς στην επιλογή μιας σαλάτας του σεφ. Εκτός του ότι έχει αλλαντικά και τυριά – δηλαδή πολλά λιπαρά – συνοδεύεται από μαγιονέζα και λάδι. Μια σαλάτα εποχής, με 1-2 κουταλιές λάδι είναι η πιο συνετή επιλογή.
Έχεις όρεξη για κρέας. Καλό είναι λοιπόν να αποφύγειςτο τηγανητό ή κάποιος πιάτο με σάλτσα. Διάλεξε μια μερίδα μοσχαρίσιου ή χοιρινού κρέατος (αν μπορείς να ζήτήσεις και άπαχο ακόμη καλύτερα) στα κάρβουνα. Συνόδευσέ το πιάτο σου με μια χορταστική σαλάτα εποχής.
Και να σου πω και κάτι; Πιο νόστιμο είναι στα κάρβουνα!
Ψητό στη σχάρα είναι νοστιμότατο! Έχεις και την επιλογή του βραστού ή του γιαχνί.
Το ψάρι σε αντίθεση με τα κρέας, όσο πιο λιπαρό είναι τόσο περισσότερα θρεπτικά συστατικά έχει. Συνόδευσέ τα με μια χορταστική σαλάτα και μια φέτα ψωμί!
Αν είσαι λάτρης της ανατολίτικης και γενικότερα της διεθνούς κουζίνας και θέλεις οπωσδήποτε να επισκεφθείς ένα από αυτά στις διακοπές να τι μπορείς να κάνεις. Απόφυγε τα πιάτα με σάλτσες και πολλά τυριά, προτίμησε τα ψάρια και τα ψητά κρέατα και φυσικά συνόδευσέ τα με πολλή, πολλή σαλάτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ