Το καλοκαίρι οι γρανίτες είναι η αδυναμία μας. Ειδικά, όταν η θερμοκρασία είναι στα ύψη και έξω κάνει υπερβολική ζέστη. Μας δροσίζουν, γλυκαίνουν τον ουρανίσκο μας και δίνουν γεύση στο καλοκαίρι μας. Σήμερα, εμπνεόμαστε από άκρως καλοκαιρινά κοκτέιλ και δημιουργούμε το πιο δροσιστικό light παγωτό του Αυγούστου. Για δες!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γρανίτα… Margarita και αγγούρι
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι χυμό πεπόνι
- 1/3 του φλιτζανιού χυμό αγγούρι
- 1/2 φλιτζάνι τεκίλα
- 1 κουτ. της σούπας triple sec λικέρ
- 1 κουτ. της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
- 1 κουτ. της σούπας σιρόπι από δυόσμο
- 3 μεγάλα κλωνάρια δυόσμου
Εκτέλεση:
- Ανακάτεψε σε ένα μπλέντερ το χυμό πεπόνι με το χυμό αγγούρι.
- Πρόσθεσε την τεκίλα, το λικέρ triple sec, το χυμό λάιμ και το σιρόπι δυόσμου και ανακάτεψε καλά για άλλα 20-30 δευτερόλεπτα.
- Ρίξε το μείγμα στα φορμάκια.
- Άφησέ τα στην κατάψυξη για 2 ώρες και μετά βάλε τα ξυλάκια.
- Για να τα βγάλεις από τα φορμάκια, βρέξε την επιφάνεια με ζεστό νερό.
Γρανίτα… καρπούζι και Bourbon
Υλικά:
- 6 φλιτζάνια κομμένο σε κύβους χωρίς κουκούτσια καρπούζι
- 1/4 του φλιτζανιού λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 κουτ. της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
- 1/2 φλιτζάνι Bourbon ή όποιο άλλο ουίσκι θες
- μια πρέζα θαλασσινό αλάτι
- 2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
- 6 ξυλάκια για παγωτό
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπλέντερ ανακάτεψε πολύ καλά το καρπούζι, τη ζάχαρη, το χυμό λάιμ, το ουίσκι και το αλάτι.
- Ρίξε το υγρό στα φορμάκια και βάλε το στην κατάψυξη.
- Μετά από 30 λεπτά ή όταν τα παγωτά θα είναι μισοπαγωμένα, πρόσθεσε το δυόσμο μέσα και προσπάθησε να πάει σε όλο το παγωτό.
- Πέρασε και τα ξυλάκια όταν το μείγμα θα είναι αρκετά σταθερό και άφησέ το να παγώσει 24 ώρες. Λόγω του αλκοόλ χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να παγώσει.
Γρανίτα… Limoncello
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι νερό
- 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι χυμό φρέσκο χυμό λεμονιού
- 2/3 του φλιτζανιού Limoncello
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- μία πρέζα αλάτι
- 10-12 μεγάλα φύλλα μέντας
- 10-12 ξυλάκια παγωτού
Εκτέλεση:
- Ζέστανε το νερό και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Στη συνέχεια, ρίξε σε μια κανάτα το χυμό λεμονιού, το Limoncello, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι και ανακάτεψε πολύ καλά.
- Ρίξε το μείγμα Limoncello σε 10-12 φορμάκια και μετά βάλε ένα μεγάλο φύλλο μέντας κάτω από κάθε φορμάκι.
- Πέρασε και τα ξυλάκια και άφησέ τα για παραπάνω από 4 ώρες στην κατάψυξη.
- Με ζεστό νερό πάλι μπορείς να τα βγάλεις εύκολα από τα φορμάκια.
Γρανίτα… καφέ και Baileys
Υλικά:
- 1/2 φλιτζάνι παχιά κρέμα γάλακτος
- 1 1/2 φλιτζάνια γάλα με 2% λιπαρά
- 3 κουτ. της σούπας στιγμιαίο καφέ
- 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
- 1/2 κουτ. του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
- μια πρέζα αλάτι
- 57 γρ. Baileys Irish Cream
- 6 ξυλάκια για παγωτό
Εκτέλεση:
- Βράσε σε σιγανή φωτιά όλα τα υλικά εκτός από το Baileys.
- Ανακάτεψε και αφαίρεσε από τη φωτιά.
- Βάλε το μείγμα σε ένα δοχείο και άφησέ το στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα.
- Βγάλε το από το ψυγείο και ανακάτεψε, προσθέτοντας το Baileys Irish Cream.
- Μοίρασε το υγρό σε 6 φορμάκια, πέρασε και τα ξυλάκια και άφησέ τα να παγώσουν όλο το βράδυ.
Γρανίτα… Pina Colada
Υλικά:
- 3 φλιτζάνια φρέσκο ανανά
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 3/4 του φλιτζανιού γάλα καρύδας
- 1 κουτ. της σούπας ρούμι
Εκτέλεση:
- Αρχικά, καθαρίζεις πολύ προσεκτικά τα φρούτα σου. Φρόντισε να έχεις αποκτήσει τον ανανά σε ροδέλες.
- Σε ένα μπλέντερ, προσθέτεις τα υλικά σταδιακά και χτυπάς μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Περιχύνεις το μείγμα σε θήκες για γρανίτες.
- Μεταφέρεις στην κατάψυξη για 1 ώρα, τις βγάζεις, προσθέτεις το ξυλάκι στη βάση και τις βάζεις ξανά για 5 ώρες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ