Ένα γλυκό που επιτρέπεται σε κάθε δίαιτα (κάτω από προϋποθέσεις) σύμφωνα με την expert

Αν μεγάλωσες και εσύ με την ιστορία της Χιονάτης και του κόκκινου μήλου,  ίσως και εσύ αναρωτιέσαι γιατί η κακιά μάγισσα δεν έδωσε στην Χιονάτη ένα κομμάτι λαχταριστή μηλόπιτα, δεν υπήρχε περίπτωση να αντισταθεί, ποιος μπορεί άλλωστε;

Ένα γλυκό που υπάρχει στην κουλτούρα πολλών λαών με διάφορες παραλλαγές και αποτελεί ιδανική επιλογή (… με μέτρο πάντα) για να συνοδέψουμε τον απογευματινό μας καφέ.   

Λόγοι που την αγαπάμε:

  • Όταν συγκρίνεται με άλλες γλυκές επιλογές, η μηλόπιτα μπορεί να είναι μια πιο υγιεινή εναλλακτική, (και επειδή σκεφτήκαμε και την σιλουέτα σου bonus  η συνταγή  στη συνέχεια!).  Και αν θες μια πιο  healthy   εκδοχή  μπορείς  να χρησιμοποιήσεις μέλι ή φυσικές γλυκαντικές ουσίες αντί για ζάχαρη καθώς και αλεύρι ολικής άλεσης αντί για λευκό.
  • Επίσης, η προσθήκη κανέλας στη συνταγή μπορεί να ενισχύσει τη γεύση και να προσφέρει επιπλέον οφέλη, όπως η ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.
  • τα μήλα που είναι το βασικό συστατικό είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά τα οποία  ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύουν τα κύτταρα από τη φθορά. Επιπλέον, τα μήλα ( ειδικά αν τα τρως και με την φλούδα) είναι καλή πηγή φυτικών ινών, οι οποίες προάγουν την υγιή πέψη και βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
  • Εκτός από τα παραπάνω, η μηλόπιτα είναι μια έξυπνη επιλογή για τους μικρούς (και λίγο μεγαλύτερους…) φίλους και ειδικά για όσους δεν τρώνε φρούτα.
  • Τέλος, μπορείς να την ενισχύσεις  την μηλόπιτα και θρεπτικά και   γευστικά  αν προσθέσεις ξηρούς καρπούς, σταφίδες ή άλλα φρούτα. Αυτή η ευελιξία την καθιστά ένα γλυκό που δεν βαριέσαι ποτέ.

Η μηλόπιτα είναι μια από τις πιο εύκολες συνταγές που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι, απαιτεί ελάχιστο χρόνο και το αποτέλεσμα σίγουρα θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Δεν  είναι μόνο ένα νόστιμο γλυκό, αλλά και μια θρεπτική επιλογή που μπορεί να ενταχθεί σε μια ισορροπημένη διατροφή. Την επόμενη φορά που θα την απολαύσεις, σκέψου και τα οφέλη της για την υγεία σου!

Μηλόπιτα diet

Υλικά:

  • 2 αβγά
  • 100γρ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 200γρ αλεύρι βρόμης
  • 2 κ.γλ. baking powder
  • 2 βανίλιες
  • 2 κόκκινα μήλα
  • ½ κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.γλ. βιταμ light
  • 3 κ σ Υγρή στέβια

Εκτέλεση:

Σε μια φόρμα για κέικ βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε το μήλα κομμένα. Προσθέτουμε την κανέλα και 1 κ.σ. στέβια σε υγρή μορφή.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, 2κ.σ. υγρή στέβια, το γάλα, το αλεύρι βρόμης, βιτάμ,  2 κ. γλ. baking powder και τις 2  βανίλιες. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ζύμη και την απλώνουμε πάνω από τα μήλα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 στον αέρα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά. 

Photos: iStock 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164