-To παραδοσιακό τυρί της Ηπείρου, το οποίο έχει μαλακή δομή, κρεμώδες και υπόλευκο. Ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό σε λίπος, αποδίδει μόλις 13.8% και πρωτεϊνη 9.8%.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
– Κοπανιστή: Παραδοσιακό τυρί των Κυκλάδων. Αποδίδει 19.5% λίπος και ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό σε πρωτεϊνη 16.7%. 160 θερμίδες/100 γραμμάρια
– Γραβιέρα Κρήτης: Θεωρείται τυρί υψηλής ποιότητας και προσφέρεται για κατανάλωση με οποιονδήποτε συνδυασμό. Ιδιαίτερα πλούσιο σε λίπος και πρωτεϊνη. Αποδίδει 34% λίπος και 26% πρωτεϊνη. 410 θερμίδες / 100 γραμμάρια
– Μετσοβόνε: Παρασκευάζεται απο αγελαδινό γάλα ή με προσθήκες κατσικίσιου. Προσφέρει 26% λίπος και 27% πρωτεϊνης. 345 θερμίδες / 100 γραμμάρια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
– Το ανθότυρο: διακρίνεται σε φρέσκο και ξηρό. Δεν εμφανίζουν καμία διαφορά ως προς το ποσοστό λίπους, το οποίο είναι στο 65% αλλά εμφανίζουν διαφορά ως προς το ποσοστό υγρασίας, 70% και 40% αντιστοίχως.
Σημαντική Σημείωση: Όποιο τυρί και να επιλέξετε, να θυμάστε ότι καλό είναι να μην καταναλώνετε ποσότητα μεγαλύτερη από το μέγεθος ενός σπιρτόκουτου. Έτσι, θα διατηρήσετε σε υγιή επίπεδα το σωματικό σας βάρος και θα γευτείτε χωρίς τύψεις αυτό το ιδιαίτερο γεύμα, το τυρί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ