Η 25η Μαρτίου πλησιάζει κι εγώ θα σε βοηθήσω να “στήσεις” το γιορτινό σου τραπέζι με τον πιο light και γευστικό τρόπο. Καταρχήν, αξίζει να σου αναφέρω ότι οι περισσότερες και όσες νηστεύουν, εκείνη την ημέρα κάνουν ένα μικρό break από τη Σρακοστή, γιατί έτσι ορίζει το έθιμο. Βασικό πιάτο της ημέρας αυτής είναι φυσικά ο μπακαλιάρος και η σκορδαλιά που σε γενικές γραμμές έχει μερικές παραπάνω θερμίδες και λιπαρά, λόγω του ότι είναι τηγανιτός και έχει αυτήν την ιδιαίτερη κρούστα στο εξωτερικό.
Επειδή όμως θέλω να απολαύσεις στο έπακρο εκείνη την ημέρα και τα έθιμά της, χωρίς να χαλάσεις τη δίαιτά σου, αποφάσισα να σου προτείνω 5 light συνταγές που δεν ξεπερνούν τις 300 θερμίδες και που σίγουρα θα λατρέψουν οι φίλοι, η οικογένειά σου, αλλά κι εσύ. Παρακάτω θα βρεις δύο γευστικούς τρόπους να μαγειρέψεις τον μπακαλιάρο σου, νόστιμα συνοδευτικά, καθώς και μια νόστιμη μεσογειακή σαλάτα…
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ Ή ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ Μπακαλιάρος με τραγανή κρούστα και σος
Θερμίδες: 268/ μερίδα
Θερμίδες: 268/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σκορδαλιά με κουνουπίδι
Θερμίδες: 62 θερμίδες/ μερίδα
Σαλάτα με ρεβίθια και λεμόνι
Θερμίδες: 90/ μερίδα
Μπακαλιάρος με κόκκινη σάλτσα και κάπαρη
Θερμίδες: 270/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ