Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ήδη έχεις ολοκληρώσει με τον στολισμό του σπιτιού! Το επόμενο που πρέπει να μπει στη λίστα με τα TO DO είναι η ζαχαροπλαστική. Αχ αυτά τα χριστουγεννιάτικα γλυκά! Είναι τόσο νόστιμα, μυρίζουν τόσο τέλεια, αλλά έχουν τόσες πολλές θερμίδες. Ναι, αυτό είναι γεγονός, αλλά με τις σωστές επιλογές και τα κατάλληλα υλικά μπορούμε να φτιάξουμε μια πιο light εκδοχή τους.
Σήμερα λοιπόν, θα σου παρουσιάσω πέντε συνταγές από αγαπημένα και παραδοσιακά γλυκά, που έχουν πολύ λιγότερες θερμίδες από τα κλασικά του ζαχαροπλαστείου, η γεύση τους όμως παραμένει αναλλοίωτη. Με τη λέξη “παραδοσιακά” εννοώ ότι θα δούμε ελληνικές συνταγές, όπως μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες, αλλά και κάποια διάσημα x-mas desserts, όπως το panettone από την Ιταλία κι έναν κορμό με σοκολατένια βάση και κρέμα, παραλλαγή του γαλλικού Buche de Noel. Και όλα αυτά με λιγότερο από 300 θερμίδες…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ
Μελομακάρονα με στέβια και καρύδια
Θερμίδες: 100/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παραδοσιακοί κουραμπιέδες
Θερμίδες: 110/ μερίδα
Τραγανές δίπλες
Θερμίδες: 72/ μερίδα
Γευστικό panettone με αποξηραμένα φρούτα
Θερμίδες: 278/ μερίδα
Κορμός με σοκολατένια βάση και λευκή κρέμα
Θερμίδες: 200/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ