Ποιος να σου το έλεγε, πριν από λίγους μήνες, ότι το αγαπημένο σου δωμάτιο του σπιτιού θα γινόταν η κουζίνα; Και πες ότι κάποιος το υποστήριζε, εσύ, θα τον πίστευες; Ναι, η παραμονή στο σπίτι άλλαξε ολοκληρωτικά την καθημερινότητα σου. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές αλλαγές; Βρήκες χρόνο να ετοιμάσεις τις συνταγές που τόσο καιρό διάβαζες. Να πειραματιστείς. Να δοκιμάσεις νέες γεύσεις από τα χεράκια σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αν έφαγες περισσότερο τις προηγούμενες ημέρες ή αν ετοιμάζεσαι σιγά – σιγά για την επιστροφή στην “παλιά” σου ζωή, τότε αυτό που χρειάζεσαι είναι… αποτοξίνωση. Προσπάθησα, λοιπόν, με τις σημερινές συνταγές να καλύψω κάθε γεύμα της ημέρας και κάθε ένοχη απόλαυση σου, γιατί τελευταία κάπως λέμε δύσκολα “όχι” σε ένα γλυκό. Προτού φορέσεις την ποδιά σου, δεν θέλω να σκεφτείς ότι θα έρθεις αντιμέτωπη με την πείνα. Οι ποσότητες είναι επαρκείς για να γεμίσεις το στομάχι σου και το αποτέλεσμα αρκετά γευστικό, ώστε να ικανοποιήσεις τον απαιτητικό σου ουρανικό.
Detox Recipes, Here We Go!
Δροσερή σαλάτα με κινόα και αμύγδαλα
Υλικά:
- 1/4 φλ. αμύγδαλα
- 1/2 φλ. κινόα
- 4 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 2 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1/8 κουτ. του γλυκού πιπέρι κόκκινο
- 1 κουτ. του γλυκού φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι, χοντρό
- 1 κολοκύθι κομμένο σε φέτες
- 1 σέλινο κομμένο σε κύβους
- 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση:
- Αρχικά, προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Ψήσε τα αμύγδαλα για 7 λεπτά.
- Ξέπλυνε την κινόα με κρύο νερό και στράγγιξε την πολύ καλά.
- Άναψε το μάτι σε μέτρια ένταση και τοποθέτησε πάνω ένα τηγάνι.
- Πρόσθεσε 2 κουτ. του γλυκού ελαιόλαδο, την πιπεριά, το σκόρδο, τα κρεμμύδια και το πιπέρι. Μαγείρεψε για 5 λεπτά.
- Πρόσθεσε στο τηγάνι την κινόα, το θυμάρι, 1 φλ. νερό και το χοντρό αλάτι.
- Άφησέ τα να πάρουν μια βράση, μείωσε την ένταση και κάλυψέ τα για 7 λεπτά για να σιγοβράσουν.
- Πρόσθεσε το κολοκυθάκι, κάλυψέ τα ξανά και βράσε για 5 – 8 λεπτά, μέχρι να γίνει τρυφερή η κινόα.
- Πρόσθεσε το σέλινο και τα αμύγδαλα και ανακάτεψε για λίγο.
- Αφαιρείς το από το μάτι και, πριν το σερβίρεις, πρόσθεσε το λεμόνι, για γεύση.
Ψητό κοτόπουλο με κουρκουμά και λαχανικά
Υλικά:
- 4 στήθη κοτόπουλου, καθαρισμένα
- 1/2 φλ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ. γλυκού κουρκουμάς
- 1 κ. σούπας τζίντζερ, τριμμένο
- 1 κ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
- 1/2 κ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
Εκτέλεση:
- Τοποθέτησε το κοτόπουλο σε ένα μπολ.
- Σε ένα άλλο μπολ, ανακάτεψε το γάλα, το λάδι, το σκόρδο, τον κουρκουμά, το τζίντζερ, το κόλιανδρο, το κύμινο, το αλάτι και το χυμό λεμονιού.
- Ρίξε το μείγμα πάνω από το κοτόπουλο και άφησέ το για μια ώρα στο ψυγείο για να μαριναριστεί.
- Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία.
- Ψέκασε ένα ταψί με μαγειρικό σπρέι ή ράντισε με λίγο ελαιόλαδο.
- Βάλε μέσα το κοτόπουλο, κάλυψέ το με ένα καπάκι και ψήσε για 6 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να είναι καλά μαγειρεμένο και να έχει απορροφήσει όλα τα ζουμιά.
Γαριδομακαρονάδα
Υλικά:
- 400 γρ. ζυμαρικά απαλά
- 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε πολύ μικρά κομμάτια
- 450 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες πολύ καλά και κομμένες
- 1 1/2 φλιτζάνια σαμπάνια ή κρασί
- 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 2 μεγάλες τομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- αλάτι και πιπέρι
- 3 κουτ. της σούπας φρέσκο βασιλικό
- Άφθονη παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση:
- Αρχικά, ζεσταίνεις νερό στην κατσαρόλα. Μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάζει, βράζεις τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Παράλληλα, σε ένα τηγάνι με λάδι, τσιγαρίζεις τα μανιτάρια για περίπου 3 – 4 λεπτά.
- Στο τηγάνι προσθέτεις τις γαρίδες, το αλάτι και τη σαμπάνια. Δυναμώνεις τη φωτιά στην υψηλότερη θερμοκρασία. Όταν το υγρό αρχίσει να κοχλάζει, περιμένεις ένα λεπτό και αφαιρείς τις γαρίδες από το τηγάνι.
- Προσθέτεις τις τομάτες στη σαμπάνια. Αφήνεις να βράσουν για περίπου 6 λεπτά.
- Περιχύνεις τα 3/4 της κρέμας γάλακτος. Ανακατεύεις απαλά και αφήνεις να βράσει για περίπου 2 λεπτά.
- Σβήνεις το μάτι και στη σάλτσα προσθέτεις τις γαρίδες και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνεις.
- Προσθέτεις στο ζεστό μείγμα το 1/4 της κρέμας γάλακτος και το βασιλικό.
- Περιχύνεις το παραπάνω μείγμα στα μακαρόνια και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύεις, για να απλωθεί σε όλη τη μακαρονάδα.
- Σερβίρεις στα πιάτα και τρίβεις άφθονη Παρμεζάνα.
Επιδόρπιο γιαουρτιού με πορτοκάλι ή μανταρίνι
Υλικά:
- 3 φλιτζάνια γιαούρτι 2%
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 4 κουτ. του γλυκού μέλι
- 4 μανταρίνια
- 1/4 φλιτζάνι αποφλοιωμένα, ανάλατα και ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης
Εκτέλεση:
- Αρχικά, ανακατεύεις το γιαούρτι και τη βανίλια σε ένα μπολ.
- Μοιράζεις το 1/3 του γιαουρτιού σε 4 μικρά ποτήρια.
- Προσθέτεις στο καθένα 1/2 κουτ. του γλυκού μέλι, 5 κομμάτια από πορτοκάλια και 1/2 κουτ. της σούπας ξηρούς καρπούς
- Μοιράζεις το υπόλοιπο γιαούρτι στα ποτήρια και προσθέτεις στο καθένα 1/2 κουτ. του γλυκού μέλι, 2 κομμάτια από πορτοκάλια, και 1/2 κουτ. της σούπας ξηρούς καρπούς.
- Απολαμβάνεις!
Smoothie με παντζάρι
Υλικά:
- 1 φλ. νερό
- 1 φλ. φράουλες
- 1/3 φλ. παντζάρι, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλ. αβοκάντο
- 1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 μήλο ψιλοκομμένο
- 6 παγάκια
Εκτέλεση:
- Αρχικά, κόβεις σε μικρά κομμάτια τα υλικά.
- Προσθέτεις τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακατεύεις.
- Απολαμβάνεις στο ποτήρι σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ