Δροσερό, ελαφρύ, καλοκαιρινό… Το τέλειο απογευματικό σνακ. Πεπόνι με προσούτο. Φραουλίτσες με γιαούρτι. Καρπούζι με φέτα -ελληνικότατος εθισμός. Σου έχουμε καλά νέα. Μπορείς να τα απολαύσεις χωρίς ενοχές μιας και δεν έχουν “απαγορευτικές” θερμίδες και ο συνδυασμός τους είναι κάτι που όχι μόνο θα σου κόψει την πείνα, αλλά θα σε ομορφύνει και θα σε απαλλάξει από την κυτταρίτιδα. Ω ναι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συνδύασε τα πιο λαχταριστά καλοκαιρινά φρούτα με τυριά, γιαούρτι και αλλαντικά, απόλαυσέ τα με φόντο την καλοκαρινή ηρεμία και θωράκισε τον οργανισμό σου. Ο Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Νίκος Κριαράς σου εξηγεί πως ο συνδυασμός των τροφών αυτών σου κάνει καλό.
Είναι o πλέον κλασικός συνδυασμός που εκτός από γευστικός είναι πολύ σημαντικός τόσο για την υγεία, όσο και για την γραμμή σου.
Καρπούζι (2 φέτες): Αποτελείται σε ποσοστό 91,45% από νερό ενώ περιέχει μεγάλη ποσότητα λυκοπενίου. Είναι επίσης πλούσιο σε Β6, Α και C.
Τυρί φέτα (30 γρ.): Αποτελείται επίσης σε μεγάλο ποσοστό από νερό, 52,9%, ενώ είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες.
Το καρπούζι περιέχει ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό το λυκοπένιο το οποίο παρέχει αντιοκαρκινική δράση στον οργανισμό ενώ αν συνδυαστεί με τη φέτα διευκολύνει τη μεταφορά λιποδιαλυτών βιταμινών και αξιοποιεί πλήρως την ποσότητα λυκοπενίου του καρπουζιού.
Με απλά λόγια, δεν επιβαρύνεις τον οργανισμό σου με βαριά φαγητά και πολλές θερμίδες, ενώ του δίνεις σημαντικές θρεπτικές ουσίες και τον βοηθάς στην καύση λίπους.
Πεπόνι (2 φέτες): Περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, B6, β-καροτίνης και καλίου.
Προσούτο (4 φέτες): Περιέχει ένα σύμπλεγμα βιταμινών D που δρα προστατευτικά στον ανθρώπινο οργανισμό. Επίσης είναι πλούσιο σε δυσθενή σίδηρο.
– Το β-καροτένιο και το σίδηρο θα σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις ορισμένες ιώσεις του αναπνευστικού ενώ συμβάλλει και στην ομαλή λειτουργία της καρδιάς.
– Γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Ο συνδυασμός αυτός εξισορροπεί την σχέση καλίου-νατρίου στον οργανισμό, εξουδετερώνοντας την αρνητική επίδραση από το αλάτι.
Σταφύλι (200 γρ.): Πλούσιο σε πρωτεΐνη, προστατεύει τα κύτταρα και τους ιστούς, προσφέροντας ταυτόχρονα ταχεία ανάρρωση σε περίπτωση κόπωσης από έντονη μυική προσπάθεια. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η ρεσβερατόλη που περιέχεται στην φλούδα του. Λειτουργεί αντιοξειδωτικά και προστατεύει την λειτουργία της καρδιάς.
Παρμεζάνα (30 γρ.): Αν και πιο λιπαρή από το γάλα, είναι πολύ θρεπτική και πλούσια σε ασβέστιο.
– Το σταφύλι είναι η νο. 1 επιλογή για προστασία από το έλκος. Συνδυαστικά με το τυρί θα φροντίσει όλο το γαστρεντερικό σύστημα του οργανισμού σου.
– Οι βιταμίνες των τροφών αυτών θα σου δώσουν επιπλέον και την απαραίτητη πνευματική διαύγεια.
Φράουλα (7 μεγάλες): Είναι γωνστή για την αντιφλεγμονώδη δράση της και την προστασία από τις φαινόλες. Πλούσια σε Β12, BK, μαγγάνιο και σε φυτικές ίνες.
Τι πιο γευστικό από κομμάτια δροσερό πεπόνι με γιαούρτι!
Πεπόνι (2 φέτες): Περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, B6, β-καροτίνη και καλίου. Μια μερίδα πεπόνι έχει μόλις 33 θερμίδες.
Γιαούρτι (με χαμηλά λιπαρά): Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, μέταλλα, ασβέστιο, φώσφορο, ψευδάργυρο, αλλά και βιταμίνες Α, Β2 και Β12.
Ο συνδυασμός των δύο αποτελεί μοναδική ασπίδα για την υγεία. Εκτός από τις αντισηπτικές ιδιότητες που περιέχει το γιαούρτι, σε συνδυασμό με το πεπόνι αποτρέπει την συσσώρευση αιμοπεταλίων, προστατεύοντας έτσι τον οργανισμό από τις θρομβώσεις. Το πεπόνι θα βοηθήσει τον οργανισμό σου να απορροφήσει καλύτερα το ασβέστιο του γιαουρτιού και να δυναμώσει τα οστά και τα δόντια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ