Υγιεινός τρόπος διατροφής δεν είναι μόνο τα τρόφιμα που επιλέγεις, αλλά και πώς τα μαγειρεύεις! Μάθε με ποιον τρόπο θα μειώσεις τις θερμίδες και θα αποφύγεις τα λίπη χωρίς να χάσεις σε γεύση!
Ο τρόπος λοιπόν που θα προετοιμάσεις αλλά και θα ψήσεις ένα φαγητό, θα σε βοηθήσει να μειώσεις την χοληστερίνη, το λίπος, το αλάτι και φυσικά τις θερμίδες. Αυτό δεν σημαίνει ότι το γεύμα σου θα είναι άγευστο… Το αντίθετο. Η διατολόγος διατροφολόγος Τίνα Αντωνίου σου δίνει τις απαραίτητες συμβουλές:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Mini Tip: Το ψάρι είναι έτοιμο όταν τα μέρη του χωρίζονται εύκολα.
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τίνα Αντωνίου μας εξηγεί επίσης ποιος τρόπος μαγειρέματος είναι ο πιο κατάλληλος, για να είσαι σίγουρη πως το πιάτο σου δεν “υποσκάπτει” την σιλουέτα σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
– Ψήσιμο στο κάρβουνα! Τα ψητά θα αποβάλλουν το λίπος που λιώνει και απομακρύνεται είτε το φαγητό είναι κρέας ή κοτόπουλο ή ψάρι.
– Ψήσιμο στο φούρνο, η μέθοδος αυτή είναι ασφαλής. Τα δε τρόφιμα είναι σκεπασμένα από το καπάκι του σκεύους που τοποθετούνται μέσα , ενώ προσθέτεται και λίγο νερό το οποίο είναι απαραίτητο για το καλό μαγείρεμα του τρόφιμου.
– Ψητό στην κατσαρόλα! Επειδή το λίπος δεν φεύγει καλό είναι να προσθέσεις μια μικρή σχάρα στο πάτο της κατσαρόλας και ειδικά όταν πρόκειται για κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι έτσι ώστε να μη μαγειρεύονται στο λίπος τους. Η ιδανική θερμοκρασία είναι γύρω στους 75 βαθμούς κελσίου έτσι ώστε να μη χάνεται η θρεπτική αξία και να μην εγκλωβίζεται το λίπος στις καμένες ίνες.
– Μαγείρεμα στον ατμό. Είναι ένας τρόπος μαγειρέματος που δεν αφήνει τα τρόφιμα να καούν ή να στεγνώσουν, επιτρέποντάς τους να διατηρήσουν το φυσικό τους χρώμα και όλες τις θρεπτικές ουσίες που περιέχουν.
Mini tip: Αν δεν έχεις όρεξη να αγοράζεις πανάκριβα μηχανήματα για ψήσιμο στο ατμό, χρησιμοποίησε ένα διάτρητο πανέρι. Βάλε λίγο νερό στον πάτο της καταρόλας και στερέωσε το πανέρι με ένα πηρούνι ώστε να μην βυθίζεται στο νερό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Top Stories 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ