Τα γλυκά είναι η μεγάλη σου αγάπη αλλά ειδικά το καλοκαίρι τα περιορίζεις τόσο επειδή θέλεις να κρατήσεις τη φόρμα σου όσο και λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που θέλεις δροσερές και ανάλαφρες γεύσεις. Και σε αυτό ακριβώς το σημείο σου έχω τέλεια νέα που σημαίνει πέντε συνταγές για ελαφριά, γευστικά και με ελάχιστες θερμίδες που θα φτιάξεις μόνη σου πανεύκολα και γρήγορα.
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κρατήσεις σημειώσεις και να προμηθευτείς με τα απαραίτητα υλικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μους Φράουλα
Θα χρειαστείς
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
- 250 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση
- 30 γρ. ζάχαρη άχνη
- 200 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα με νερό, ρίχνεις τη ζάχαρη και τις φράουλες και ανακατεύεις για 5 λεπτά
- Πολτοποιείς τις φράουλες με ένα πιρούνι
- Ανακατεύεις καλά και τις αφήνεις για λίγο στην άκρη
- Ρίχνεις την κρέμα γάλακτος και το μείγμα από την κατσαρόλα στο μπλέντερ και χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Το μοιράζεις σε γυάλινα ποτήρια και το αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες
- Στη συνέχεια το βάζεις στο ψυγείο για 15 λεπτά
- Διακοσμείς με λίγες φράουλες στην κορυφή και σερβίρεις.
Ζελέ Ανανάς
Θα χρειαστείς
- 5 φύλλα ζελατίνας
- 100 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. νερό
- 50 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι ή ανανά
- 400 γραμμάρια ανανά πολτοποιημένο
- 200 γραμμάρια ανανά κομμένο σε κύβους
Εκτέλεση
-
Βάζεις στο μπλέντερ τα 400 γραμμάρια ανανά και τον πολτοποιείς
-
Ρίχνεις το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα μέχρι να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι
-
Αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνεις το σιρόπι να κρυώσει και προσθέτεις τα 5 φύλλα ζελατίνας και τον χυμό
-
Ανακατεύεις καλά και προσθέτεις τα κομμάτια ανανά
-
Περιμένεις να πάρει μια βράση
-
Αδειάζεις το μείγμα στη φόρμα και το βάζεις αρχικά για 20 λεπτά στη κατάψυξη και στη συνέχεια για 3 ώρες στο ψυγείο.
Παγωτό Πεπόνι
Θα χρειαστείς
- 500 γρ. πολτό πεπονιού
- 3 κρόκοι αυγών
- 100 γρ. ζάχαρη
- 240 ml κρύα κρέμα γάλακτος
- 2 βανίλιες
Εκτέλεση
- Σε ένα μέτριο, πυρίμαχο μπολ ρίχνεις τους κρόκους αυγών, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και τα βάζετε σε μπέν μαρί, σε νερό που βράζει σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία, φροντίζοντας το νερό να μην ακουμπά το πυρίμαχο σκεύος με το μείγμα αυγών
- Τα χτυπάς με το σύρμα μέσα στο μπεν μαρί, για 5 λεπτά μέχρι να ψηθούν οι κρόκοι
- Όταν αποκτήσει κρεμώδη υφή και ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα είναι έτοιμο
- Το αφαιρείς από το μπεν μαρί και το αφήνεις στην άκρη
- Σε άλλο δεύτερο μπολ χτυπάς την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγύ
- Ρίχνεις σταδιακά τη σαντιγί μέσα στο μείγμα αυγών και ανακατεύεις απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί
- Προσθέτεις το πουρέ πεπονιού και συνεχίζεις το ανακάτεμα
- Βάζεις το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος με καπάκι και το τοποθετείς στην κατάψυξη για 5 περίπου ώρες
- Το βγάζεις 10 λεπτά πριν το σερβίρισμα.
Cheesecake με ροδάκινα
Θα χρειαστείς
- 600 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλ. καστανή ζάχαρη
- 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 βανίλια
Για τη γαρνιτούρα
-
1/2 κιλό καθαρισμένα ροδάκινα και κομμένα σε ροδέλες
-
2 κ.γ. κανέλα
-
2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
-
Απλώνεις χαρτί ψησίματος σε μία στρογγυλή βάση και βουτυρώνεις τις άκρες
-
Θρυμματίζεις τα μπισκότα μέσα σε ένα μπολ και τα αναμειγνύεις με το βούτυρο κρατώντας μικρή ποσότητα στην άκρη
-
Στρώνεις το μείγμα πιέζοντας με ένα κουτάλι και τη βάζετε στην κατάψυξη για 1 ώρα
-
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύεις το τυρί κρέμα με την κανέλα, την καστανή ζάχαρη και το αλεύρι και τα χτυπάς καλά με το μίξερ
-
Απλώνεις το 1/4 της γέμισης πάνω από την βάση και στη συνέχεια τα μισά ροδάκινα
-
Επαναλαμβάνεις με την υπόλοιπη γέμιση
-
Ρίχνεις σε ένα μπολ τα υπόλοιπα ροδάκινα, λίγη κανέλα, το θρυμματισμένο μπισκότο που άφησες στην άκρη και 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη ανακατεύοντας καλά
-
Απλώνεις τη νέα γέμιση ως τελευταία στρώση και το βάζεις στο ψυγείο για 4-5 ώρες
-
Το αφαιρείς από τη φόρμα, το κόβεις και σερβίρεις.
Τρούφες με Καρύδα
Θα χρειαστείς
-
2 κ.σ. βούτυρο
-
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
-
400 γρ. καρύδα τριμμένη
-
300 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
-
Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα
-
Ανακατεύεις καλά και τα αφήνεις να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο
-
Το αποσύρεις από τη φωτιά, προσθέτεις την καρύδα και ανακατεύεις καλά
-
Πιέζεις το μείγμα-ζύμη με τη σπάτουλα το καλύπτεις με διάφανη μεμβράνη και το βάζεις στο ψυγείο για 1 ώρα.
-
Το βγάζεις και το πλάθεις σε μικρές μπάλες
-
Τα βάζεις στο ψυγείο για 40 λεπτά
-
Τα βουτάς στη λιωμένη κουβερτούρα και τα αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα
- Αν θέλεις αμέσως μετά την κουβερτούρα μπορείς να τα πασπαλίσεις με καρύδα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ