Ετοιμάζεσαι για το Πασχαλινό τραπέζι και όλα πρέπει να είναι τέλεια. Μετά από καιρό θα βρεθείς με τους αγαπημένους σου για να γιορτάσεις. Έχεις κάνει ήδη τα απαραίτητα ψώνια ξεκινώντας από το αρνάκι αλλά δεν έχεις αποφασίσει για τη σαλάτα, τα συνοδευτικά ή το επιδόρπιο. Τι θα έλεγες για το παραδοσιακό τζατζίκι, μια δροσερή πράσινη σαλάτα και πανακότα με γλυκό του κουταλιού βύσσινο; Και όσο αφορά στο αρνί μια συνταγή με πατάτες και δεντρολίβανο θα ενθουσιάσει.
Δες τις λεπτομέρειες και Καλό Πάσχα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αρνάκι με πατάτες στο φούρνο με δεντρολίβανο
Υλικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
- 4 κ. αρνί (μαζί με το κόκαλο)
- 3 κ. πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 1 σκόρδο
- 1 φλ. χυμό λεμονιού
- 2 κ. γλ.
- 100γρ. μουστάρδα (προαιρετικά πικάντικη)
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη μαρινάδα
- 1 σκόρδο
- 2 κ. γλ. δεντρολίβανο ξερό
- 2 κ. γλ. θυμάρι
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 2/3 του μπουκαλιού κρασί λευκό
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Καθαρίζεις το αρνί ώστε να μην έχει λίπος
- Κόβεις το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και το ανακατεύσεις μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ
- Βάζεις το αρνί σε μια κατσαρόλα και ρίχνεις από πάνω τη μαρινάδα
- Το αφήνεις στο ψυγείο για 15 περίπου ώρες
- Καλό είναι να το κινείς ενδιάμεσα
- Βγάζεις το αρνί από τη μαρινάδα και με ένα μαχαίρι τρυπάς σε τέσσερα σημεία όπου θα τοποθετήσεις από μία σκελίδα σκόρδο
- Με ένα πινέλο αλείφεις με λάδι το αρνί
- Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι και το βάζεις στο ταψί
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C
- Προσθέτεις τις πατάτες αφού προηγουμένως τις έχεις ρίξει λάδι, αλάτι και πιπέρι
- Ρίχνεις το δεντρολίβανο, το λεμόνι και λίγο ακόμη λάδι και το βάζεις στο φούρνο
- Σκεπάζεις το ταψί με αλουμινόχαρτο και το αφήνεις να ψηθεί για 3 περίπου ώρες.
- Το ελέγχεις ώστε να σιγουρευτείς πως δεν έχει υγρά
- Όταν πάρει χρώμα είναι έτοιμο.
Σαλάτα με αυγά και άνηθο
Υλικά
- Πράσινη σαλάτα της αρεσκείας σου
- 3 αυγά κομμένα σε τέσσερα κομμάτια
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. άνηθο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. χυμό λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβεις τη σαλάτα με τα χέρια και την πλένεις καλά
- Τη βάζεις σε ένα μπολ
- Ρίχνεις το κρεμμύδι και τα αυγά
- Βάζεις τον άνηθο στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πολτός
- Προσθέτεις λάδι και το αλέθεις για μερικά λεπτά ακόμη
- Ρίχνεις το μείγμα στη σαλάτα και στολίζεις με λίγο άνηθο ακόμη
Τζατζίκι με πιπεριά Φλωρίνης
Υλικά
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 1/2 κιλό γιαούρτι
- 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
- 2 κ.σ. ξύδι
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβεις τις πιπεριές σε λωρίδες και τις ψήνεις σε ένα τηγάνι.
-
Ρίχνεις το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτεις όλα τα υλικά.
-
Ανακατεύεις καλά μέχρι να γίνεις ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
-
Βάζεις το τζατζίκι στο ψυγείο και λίγο πριν το σερβίρεις προσθέτεις λίγο ελαιόλαδο ακόμη.
Πανακότα με γλυκό του κουταλιού βύσσινο
Υλικά
Εκτέλεση
- Βάζεις σε ένα μπολ τα φύλλα ζελατίνης και προσθέτεις πολύ κρύο νερό
- Περιμένεις λίγα λεπτά να μαλακώσουν.
- Σε μια κατσαρόλα βράζεις το γάλα.
- Στύβεις καλά τις ζελατίνες και τις ρίχνεις στο καυτό γάλα.
- Προσθέτεις τη ζάχαρη, τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος.
- Ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Το βάζεις σε μικρά μπολάκια ή ποτήρια και τα βάζεις στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
- Όταν σφίξει η πανακότα την βγάζεις από το ψυγείο.
- Ρίχνεις από πάνω το γλυκό κουταλιού βύσσινο και σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ