Το μυστικό για καλλίγραμμη φιγούρα βρίσκεται στα… ενδιάμεσα γεύματα. Το α και το ω της υγιεινής διατροφής. Όχι μόνο σε βοηθάνε να μην πεινάς συνέχεια, αφού σου “κόβουν” την όρεξη, τη στιγμή που η λιγούρα είναι στα πάνω της, αλλά σε γλιτώνουν και από το ενοχλητικό τσιμπολόγημα, γιατί, “ω τι υπέροχο, έχεις γενέθλια, ας φάω ένα γλυκάκι από το πουθενά”. Νόμος. Συμβαίνει αρκετά συχνά. Ειδικά, άμα είσαι εργαζόμενη.
Για αυτό, μη ξεχνάς να έχεις πάντα στην τσάντα σου το… σνακ. Το σωτήριο. Όμως, το να έχεις απλά ένα ταπεράκι στο τσαντάκι δεν αποτελεί πανάκεια. Ναι, φίλη μου, άνθρωποι είμαστε και λάθη κάνουμε. Ακόμα, και στα σνακ μας. Πρέπει, λοιπόν, να προσέχεις κάποιες (όχι και τόσο) λεπτομέρειες, προκειμένου να είσαι σίγουρη ότι, άμα φας το σνακ σου, ούτε θα παχύνεις, αλλά ούτε και θα πεινάσεις μετά από τριάντα λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Επειδή η γνώση είναι δύναμη, τι θα έλεγες να ρίξουμε μία ματιά στα πιο συνηθισμένα λάθη που όλοι κάνουμε όταν ετοιμάζουμε τα σνακ μας;
– Αργείς να ξυπνήσεις. Δεν έχεις χρόνο να το φτιάξεις. Το αγοράζεις απ’ έξω. Μήπως να βάλεις το ξυπνητήρι σου να χτυπήσει δέκα λεπτά νωρίτερα; Πίστεψε με, θα σου αλλάξει την ημέρα. Και τη διάθεση. Θα έχεις το χρόνο σου, για να ετοιμάσεις το γεύμα που θες να πάρεις στο γραφείο. Γιατί, μη μου πεις, ότι, όταν πας στο φούρνο της γειτονιάς, το μάτι σου δεν “πέφτει” στις λίγο πιο λιπαρές λιχουδιές… Ανθρώπινο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
– Δεν έχει ποικιλία. Ναι, ένα κρακεράκι με μία φέτα τυρί θα σου “κόψει” την όρεξη. Για τα επόμενα είκοσι λεπτά, όμως. Φρόντισε, λοιπόν, να δημιουργείς πλήρη γεύματα. Και, πώς θα το αντιληφθείς; Μόλις το ετοιμάσει, να είσαι σίγουρη ότι έχεις συμπεριλάβει τροφές που περιέχουν: πρωτεΐνη, υδατάνθρακες και καλά λιπαρά. Έστω, δύο από αυτά.
– Δείχνεις μία αδυναμία στις… σος. Θα κάνουν το σνακ σου πιο γευστικό. Μισό λεπτό, όμως. Χρειάζεσαι τόσο πολύ να προσθέσεις μαγιονέζα ή μουστάρδα στο τοστάκι σου; Προτού μου απαντήσεις, δώσε στον εαυτό σου πέντε λεπτά. Και πες αντίο στη λιγούρα που σου ζητά κάτι λιπαρό.
– Δεν τσεκάρεις τις θερμίδες. Επειδή όλα τα σνακ μπαίνουν σε ταπεράκι, δε σημαίνει ότι έχουν και τις ίδιες θερμίδες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, κάθε μικρό σου γεύμα πρέπει να σου προσδίδει περίπου 150 – 200 θερμίδες. Για αυτό, την επόμενη φορά, γίνε λίγο πιο προσεκτική.
– Το κρατάς για μετά… το φαγητό. Να το έχεις διαθέσιμο, αν δε χορτάσεις με το κυρίως. Έτσι, όμως, και αφήνεις το στομάχι σου άδειο για ώρα πολλή και, στην πραγματικότητα, καταναλώνεις μεγαλύτερη ποσότητα τροφής.
– Το παραλείπεις εντελώς. Το αφήνεις για αργότερα. Το ξεχνάς. Τελικά; Το παραλείπεις. Κράτα στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι το να γευματίζεις ανάμεσα στα κυρίως γεύματα, σε κάνει να ελέγχεις την πείνα σου, τις λιγούρες σου, ενώ σε βοηθάει να τρως λιγότερες θερμίδες. Fit!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ