Καμιά μας δεν απολαμβάνει να αισθάνεται αφυδατωμένη, αυτό όμως, δεν σημαίνει απαραίτητα πως όλες μας πίνουμε την ποσότητα νερού που χρειαζόμαστε ημερησίως. Αυτό συμβαίνει είτε γιατί μπορεί να είσαι συνεχώς απασχολημένη, σε σημείο που ξεχνάς να πιεις νερό, είτε γιατί απλά δεν σου αρέσει η γεύση του, κάτι που συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους, όσο παράξενο κι αν ακούγεται. Αν ανήκεις στην δεύτερη κατηγορία που δεν σου αρέσει η γεύση του νερού και όταν διψάς καταφεύγεις σε αναψυκτικά και χυμούς, τότε πρέπει να το ξανασκεφτείς, γιατί όσο κι αν σε ξεδιψούν, δεν κάνουν την ίδια δουλειά που κάνει το “ταπεινό” αλλά θαυματουργό νερό. Για να μην καταπιέζεσαι όμως να πιεις το H2O σου σκέτο, εμείς σου βρήκαμε τις ιδανικότερες συνταγές για να δώσεις γεύση και χρώμα στο νερό, με την βοήθεια των φρούτων και των βοτάνων.
Πάρε λοιπόν, το μπουκάλι σου…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
1. Μούρα, ροδάκινο και καρύδα
Υλικά:
- 2 κούπες βιολογικά βατόμουρα
- 2 ροδάκινα, χωρίς κουκούτσια και κομμένα σε φέτες
- 6 κούπες νερό
- 2 κούπες οργανικό νερό καρύδας, χωρίς ζάχαρη
- 1 μεγάλη κανάτα με καπάκι
Εκτέλεση:
- Τοποθέτησε τα βατόμουρα στο κάτω μέρος της κανάτας σου και στη συνέχεια τις φέτες ροδάκινου.
- Ρίξε το νερό της βρύσης και το νερό καρύδας στη κανάτα με τα φρούτα. Ανακάτεψε τα νεράς, καλύψτε με ένα καπάκι και βάλε το νερό στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα ή για μια νύχτα για καλύτερη γεύση. Πίνεται μέχρι και για δύο ημέρες.
2. “Κοκτέιλ” ακτινιδίου
Υλικά:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
- 3-4 ώριμα ακτινίδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
- 2 λίτρα νερό βρύσης, ή εμφιαλωμένο
Εκτέλεση:
- Ρίξε τα κομμένα σε φέτες ακτινίδια σε μια μεγάλη γυάλινη κανάτα.
- Πρόσθεσε το νερό.
- Βάλ’ το στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και απόλαυσε.
3. Φράουλα, βασιλικός και αγγούρι
Υλικά:
- 3 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 1 φράουλα, κομμένη σε φέτες
- 3-5 φέτες αγγούρι
- Πάγος
- Νερό
Εκτέλεση:
- Συνδύασε όλα τα συστατικά σε ένα μεγάλο ποτήρι και άφησε το να καθίσει για τουλάχιστον 5 λεπτά προτού το απολαύσεις.
4. Σμέουρα και λεμόνι
Υλικά:
- 2 κούπες βιολογικά σμέουρα
- 8 κούπες νερό
- 1 μεγάλο βιολογικό λεμόνι, κομμένο σε φέτες
- 2 αποξηραμένα δαμάσκηνα
- 1 μεγάλη γυάλινη κανάτα με καπάκι
Εκτέλεση:
- Τοποθετήσε τα σμέουρα στο κάτω μέρος της κανάτας. Προσθέσε τα δαμάσκηνα και, στη συνέχεια τις φέτες λεμονιού στην κορυφή.
- Ρίξε νερό στη κανάτα και κλείσε με το καπάκι.
- Τοποθέτησε το νερό στο ψυγείο και άσε το να εγχυθεί για 1 ώρα.
5. Πεπόνι και καρπούζι
Υλικά:
- 1 κούπα καρπούζι
- 2 κούπες διάφορες ποικιλίες πεπονιού
- 2 λίτρα νερό
Εκτέλεση:
- Ρίξε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κανάτα και άσε να καθίσουν. Σέρβιρε με μπόλικο πάγο.
6. Πορτοκάλι, φράουλα και μέντα
Υλικά:
- 1/4 της κούπας φρέσκια μέντα
- 1/2 κούπας φράουλες, σε φέτες
- 1/2 πορτοκαλί, σε φέτες
- 0,5 lt νερό
Εκτέλεση:
- Τοποθέτησε όλα τα φρούτα και τα βότανα σε μια μικρή κανάτα με καπάκι.
- Γέμισε με νερό.
- Σφράγισε καλά τη κανάτα και άφησε τη να καθίσει όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
7. Ανανάς και τζίντζερ
Υλικά:
- 1 κούπα φρέσκα κομμάτια ανανά
- 1 τζίντζερ κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
- 2 λίτρα νερό
Εκτέλεση:
- Ρίξε τον ανανά και το τζίντζερ σε ένα βάζο ή μια κανάτα.
- Ρίξε το νερό και βαλ’ το στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει. Σέρβιρε με πάγο.
8. Αγγούρι και λεβάντα
Υλικά:
- 1 αγγούρι, κομμένο σε φέτες
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη λεβάντα
- 2 λίτρα νερό
Εκτέλεση:
- Πρόσθεσε τα αγγούρια και τη λεβάντα σε μια κανάτα.
- Πρόσθεσε το νερό.
- Βαλ’ το στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και απόλαυσε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ