Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου απέχει μερικές ώρες κι αν δεν έχεις προγραμματίσει έξοδο με τον αγαπημένο σου, έχω το μενού που θα λατρέψετε και οι δύο. Κι αν πάλι προσέχετε τις διατροφή σας, μη σκας, υπάρχει λύση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ένα light μενού με υπέροχες όμως γεύσεις.
Περιλαμβάνει σαλάτα, κυρίως πιάτο, γλυκό αλλά και το τέλειο κοκτέιλ. Το μόνο που έχεις να κάνεις σήμερα είναι να προμηθευτείς τα υλικά.
Σαλάτα με ρόκα και ρόδι
Θα χρειαστείς:
- 1 ρόδι
- 2 ματσάκια ρόκα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- 100 γρ. μυζήθρα μαλακιά και άπαχη κομμένη σε κυβάκια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- καρύδια
Εκτέλεση:
- Κόβεις το ρόδι στη μέση και στύβεις το μισό, σαν πορτοκάλι στο λεμονοστύφτη.
- Καθαρίζεις το άλλο μισό και κρατάς τα σποράκια.
- Πλένεις τη ρόκα και τη βάζεις σε μια μεγάλη σαλατιέρα
- Μοιράζεις από πάνω τη μυζήθρα, το κρεμμύδι και τα σποράκια του ροδιού.
- Σε ένα βαζάκι που κλείνει βάζεις το χυμό ρόδι, το λάδι και το λεμόνι.
- Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα ξηρή ρίγανη.
- Ανακινείς καλά και τη ρίχνεις στη σαλάτα.
Γαριδομακαρονάδα
Θα χρειαστείς:
- 400 γρ. ζυμαρικά απαλά
- 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 φλ. μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε πολύ μικρά κομμάτια
- 450 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες πολύ καλά και κομμένες
- 1 1/2 φλ. σαμπάνια
- 1/4 κ.γλ. αλάτι
- 2 μεγάλες τομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 κ.σ. φρέσκο βασιλικό
- παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνεις νερό στην κατσαρόλα και βράζεις τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Παράλληλα, σε ένα τηγάνι με λάδι, τσιγαρίζεις τα μανιτάρια για περίπου 3 – 4 λεπτά.
- Στο τηγάνι προσθέτεις τις γαρίδες, το αλάτι και τη σαμπάνια.
- Δυναμώνεις τη φωτιά στην υψηλότερη θερμοκρασία.
- Όταν το υγρό αρχίσει να κοχλάζει, περιμένεις ένα λεπτό και αφαιρείς τις γαρίδες από το τηγάνι.
- Προσθέτεις τις τομάτες στη σαμπάνια και τις αφήνεις να βράσουν για περίπου 6 λεπτά.
- Περιχύνεις τα 3/4 της κρέμας γάλακτος, ανακατεύεις απαλά και αφήνεις να βράσει για περίπου 2 λεπτά.
- Σβήνεις το μάτι και στη σάλτσα προσθέτεις τις γαρίδες και τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτεις στο ζεστό μείγμα το 1/4 της κρέμας γάλακτος και το βασιλικό.
- Περιχύνεις το παραπάνω μείγμα στα μακαρόνια και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύεις, για να απλωθεί σε όλη τη μακαρονάδα.
- Σερβίρεις στα πιάτα και τρίβεις άφθονη παρμεζάνα.
Σουφλέ σοκολάτας με φράουλες
Θα χρειαστείς:
• 3κ.σ. μαργαρίνη
• 2κ. ελαιόλαδο
• 85γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
• 85γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
• 1/2φλ. κακάο χωρίς ζάχαρη
• 1 + 1/2κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 1/4κ. γλ. αλάτι
• 1/2φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
• 1/2φλ. καστανή ζάχαρη
• 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
• 3 μεγάλα αυγά
• Μαγειρικό σπρέι
• Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
• Λίγες κομμένες φράουλες για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνεις τη μαργαρίνη, το βούτυρο, το λάδι και την κουβερτούρα σε ένα κατσαρολάκι.
- Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα νερό και τοποθετείς από πάνω τη μικρότερη (μπεν μαρί)
- Ανακατεύεις μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Βάζεις στην άκρη 2 1/2 κ.σ. από τη σοκολάτα.
- Σε ένα μπολ ρίχνεις το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύεις καλά με το σύρμα.
- Ρίχνεις στον κάδο του μίξερ την κρυσταλλική ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, τη βανίλια και τα αυγά και τα χτυπάς σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτεις τη λιωμένη κουβερτούρα και συνεχίζεις το χτύπημα
- Ρίχνεις μείγμα που μόλις έφτιαξες μέσα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύεις με τη σπάτουλα.
- Χωρίζεις το μείγμα σε 10 φορμάκια για cake και ψέκασέ τα με μαγειρικό σπρέι.
- Βουτάς στο κέντρο τους 3/4κ. γλυκού κουβερτούρα.
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200°C και τα ψήνεις για 13 λεπτά.
- Βγάζεις τα σουφλέ από τα φορμάκια και τα σερβίρεις.
- Πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη και διακοσμείς με λίγες φράουλες.
Mojito
Θα χρειαστείς:
- σόδα
- 2 φύλλα μέντας
- 2 κουτάλια της σούπας χυμό από lime
- 1 κουταλάκι του γλυκού στέβια
- 50 ml ρούμι.
Photos: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ