ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Δημήτρης Γρηγοράκης εξηγεί ποια είναι αυτά τα συστατικά που θα κάνουν το πρωτοχρονιάτικο γλυκό εκτός από πεντανόστιμο και υγιεινό.
Μία τυπική συνταγή βασιλόπιτας που μπορείς να ετοιμάσεις είναι η παρακάτω. Κάνε κλικ επάνω στην εικόνα και δες τη συνταγή όπως την προτείνει ο ίδιος ο Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης.
Τα 2 μυστικά συστατικά που χαρίζουν υγεία:
Πορτοκάλι
Η βιταμίνη C είναι ευεργετική για την ελαστικότητα και λεύκανση της επιδερμίδας λόγω της αντιοξειδωτικής της δράσης που προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες καταστρέφουν τα επιδερμικά κύτταρα, καθώς επίσης μετέχει και στη σύνθεση του κολλαγόνου.
Αυγό
Το αυγό αν και έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για την αύξηση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα απενεχοποιήΘηκε σε Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο που πρόσφατα έλαβε χώρα στον Καναδά καθώς επίσης και από το Αμερικάνικο Καρδιολογικό Ινστιτούτο, μιας και η υψηλή περιεκτικότητα του αυγού σε λεκιθίνη (λιπίδιο που θεωρείται χοληστεροπροστατευτικό) λειτουργεί ως αντίβαρο στην αύξηση της χοληστερόλης του αίματος. Επίσης, το αυγό δεν εμπλέκεται πλέον στην αύξηση της χοληστερόλης του αίματος αφού η χοληστερίνη παράγεται κυρίως -κατά 90% περίπου- από τον οργανισμό και μόνο το ένα δέκατο προέρχεται από τις τροφές.
Τέλος, τα αυγά είναι πλούσια σε ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, νάτριο, κάλιο, βιταμίνη Α, vιασίνη, βιοτίνη, δηλαδή σε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα καθώς επiσης και ικανοποιητική περιεκτικότητα σε ΗDL χοληστερόλη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ