Γιατί είναι φορές που η προφανής απάντηση δεν είναι και η σωστή!
Ας ξεκινήσουμε μετρώντας τις θερμίδες. Μια κονσέρβα τόνου σε λάδι έχει 18 θερμίδες λιγότερες από την αντίστοιχη σε νερό. Επίσης ο τόνος σε λάδι δεν περιέχει σχεδόν καθόλου αλάτι, σε αντίθεση με εκείνον στο νερό που προκειμένου να συντηρηθεί χρειάζεται έξτρα αλάτι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τέλος, το λάδι έχει την ιδιότητα να κρατάει μακριά όλες τις βλαβερές ουσίες του μεταλλικού περιτυλίγματος που θα μπορούσαν να περάσουν στο κρέας του σολομού.
Έχουμε λοιπόν νικητή. Χωρίς δεύτερη σκέψη πρότίμησε τόνο σε λάδι. Δεν είναι ανάγκη το συγκεκριμένο λάδι της κονσέρβας να υπάρχει και στο φαγητό σου. Στράγγιξε το ψάρι και σέρβιρε με φρέσκο, δικό σου ελαιόλαδο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ