Site icon TLIFE

Εσύ πίνεις μαύρο τσάι;

Έχει την ίδια αντιοξειδωτική ικανότητα με το πράσινο και πολλές ευεργετικές ιδιότητες ακόμα. Γιατί όμως πρέπει να το εντάξεις στη διατροφή σου; Ποια είναι ακριβώς τα οφέλη του στην υγεία;

– Χαρίζει λαμπερό χαμόγελο: Το φθόριο, το γνωστότερο συστατικό της οδοντόκρεμας που όλοι χρησιμοποιούμε καθημερινά για την φροντίδα των δοντιών και των ούλων μας, είναι φυσικό συστατικό του μαύρου τσαγιού και χωρίς κανένα χημικό πρόσθετο, προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη προστασία στη στοματική κοιλότητα.

– Προστατεύει τα κόκκαλα: Περιέχει μαγγάνιο, το οποίο είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία των οστών και των χόνδρων. Έτσι συμβάλλει στην πρόληψη και στον έλεγχο της οστεοπόρωσης και της οστεοαρθρίτιδας.

– Τονώνει το ανοσοποιητικό ή προστατεύει από ιώσεις και κρυολογήματα: Το μαύρο τσάι έχει αυξημένη περιεκτικότητα σε ουσίες (θειορουβικίνη και θειοφλαβίνες) με αντιμικροβιακή δράση.

– Προστατεύει την καρδιά: Τα αντιοξειδωτικά του μαύρου τσαγιού (φλαβονοειδή) μειώνουν την κακή χοληστερόλη (LDL), με αποτέλεσμα να ασκούν ευεργετική επίδραση στα αγγεία της καρδιάς.

© 2024 tlife.gr