Είναι πρακτικό να έχεις έτοιμο καλαμπόκι για τις σαλάτες και τα φαγητά σου…
Μπορείς όμως να το ετοιμάσεις μόνη σου και να εξοικονομήσεις χρήματα από την αγορά έτοιμου, καθαρισμένου και βρασμένου καλαμποκιού. Βρές φρέσκο, γλυκό και λευκό καλαμπόκι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Υπολόγισε πως πρέπει να έχεις τις παρακάτω αναλογίες:
– 7 φλιτζάνια καλαμπόκι
– 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
– 2 κ.σ. αλάτι
– 3,5 φλιτζάνια νερό
Καθάρισε τα καλαμπόκια με ένα μεγάλο μαχάρι, κόβοντας κάθετα να αφαιρέσεις τους σπόρους! Βάλε σε κατσαρόλα με το νερό και τη ζάχαρη και βράσε για 5 λεπτά (ή όσο χρειάζεται για να είναι όπως τα θέλεις). Στράγγιξε και άπλωσε το βρασμένο καλαμπόκι σε ρηχό ταψί να κρυώσει! Γέμισε σακκούλες κατάψυξεις που κλείνουν με zip και αποθήκευση στην κατάψυξη!
Έτσι θα έχεις όποτε θέλεις τρυφερό καλαμπόκι για όλες σου τις συνταγές…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ