ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Οι ερευνητές, υπό τον δρα Τόμας Μάινερτ Λάρσεν του Τμήματος Επιστημών της Ζωής του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, που δημοσίευσαν μια νέα μελέτη στο ιατρικό περιοδικό “New England Journal of Medicine”, έδωσαν στην έρευνά τους το όνομα «Διογένης». Στην μελέτη συμμετείχε και μια Ελληνίδα διατροφολόγος η Αγγελική Παπαδάκη της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Κρήτης.
Τι έλεγε όμως η συγκεκριμένη έρευνα; «Αν θέλετε να χάσετε βάρος, πρέπει να ακολουθήσετε μια δίαιτα πλούσια σε πρωτεΐνες, με πιο πολύ άπαχο κρέας, γαλακτοκομικά προϊόντα με λίγα λιπαρά και όσπρια, και παράλληλα με λιγότερες θερμίδες από επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως το άσπρο ρύζι και ψωμί. Με αυτή τη δίαιτα, μπορείτε να τρώτε μέχρι να χορτάσετε, χωρίς να χρειάζεται να μετράτε τις θερμίδες και χωρίς να παχαίνετε». Και δεν το λέει κάποια φήμη ή κάποιος γκουορύ της διατροφής, αλλά η ίδια η επιστήμη. Στην έρευνα συμμετείχαν 772 οικογένειες από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, αποτελούμενες από 938 ενηλίκους ηλικίας 18 – 65 ετών και 827 παιδιά ηλικίας πέντε έως 17 ετών. Οι υπέρβαροι ενήλικες ακολούθησαν αυτή τη δίαιτα επί οκτώ εβδομάδες και έχασαν κατά μέσο όρο 11 κιλά ο καθένας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ