Σίγουρα θα σου έχει τύχει! Ενώ προσπαθείς να είσαι προσεκτική με ό,τι καταναλώνεις, το επίπεδο αποτέλεσμα στην περιοχή της κοιλιάς δεν έρχεται με τίποτα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, πολλές φορές το φούσκωμα που νιώθεις συνοδεύεται από ενοχλητικούς πόνους, δυσφορία και φυσικά πεσμένη ψυχολογία.
Ποιες είναι οι τροφές όμως που μας προκαλούν πρήξιμο; Ναι αγαπητή μου αναγνώστρια, καλά κατάλαβες. Παρακάτω θα βρεις τις επιλογές που πρέπει να προσέξεις, ώστε να μην έρθεις ξανά αντιμέτωπη με αυτό το πρόβλημα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γαλακτοκομικά προϊόντα
Έχεις τσεκάρει αν έχεις δυσανεξία στη λακτόζη; Μπορείς να το καταλάβεις εάν κάθε φορά που καταναλώνεις γιαούρτι και άλλα γαλακτοκομικά η κοιλιά σου πρήζεται και δημιουργούνται αέρια. Παρόλα αυτά μην αγχώνεσαι. Στην αγορά κυκλοφορούν γάλατα χωρίς λακτόζη ή ειδικά χάπια που σε βοηθούν να τα χωνέψεις καλύτερα!
Μήλα και αχλάδια
Περιέχει το καθένα 5 γραμμάρια φυτικών ινών. Κάτι δηλαδή που τα κάνει άκρως απαραίτητα για την υγεία, αλλά πολλές φορές προκαλούν ευαισθησίες στο έντερο. Μπορείς να καταναλώνεις ένα από αυτά μέσα στην ημέρα, αν φυσικά έχεις παρατηρήσει ότι σου προκαλούν πρήξιμο, ή να αφαιρείς κάποιες φορές τη φλούδα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Φασόλια
Αυτό το όσπριο περιέχει ολιγοσακχαρίτες, οι οποίοι δεν είναι αρκετά εύπεπτοι, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αέρια. Μπορείς να να επιλέγεις σε μικρότερες ποσότητες και να τα συνδυάζεις με καστανό ρύζι, για να συνηθίσει το σώμα σου.
Μπρόκολο – Λάχανο – Σπαράγγια
Αυτά τα θρεπτικά λαχανικά έχεις παρατηρήσει ότι τις περισσότερες φορές προκαλούν αέρια. Αυτό συμβαίνει γιατί περιέχουν ραφινόζη, η οποία πηγαίνει σχεδόν άπεπτη στο παχύ έντερο. Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποιο tip για να αποφύγεις αυτό το πρόβλημα που προκαλούν.
Λιπαρά τρόφιμα
Αυτές οι τροφές επιβραδύνουν την πέψη, καθώς χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ζυμωθούν. Το αποτέλεσμα; Νιώθουμε φουσκωμένες και “βαριές” για αρκετές ώρες μετά.
Αλμυρά τρόφιμα
Το αλάτι σίγουρα δεν προκαλεί αέρια, αλλά ευθύνεται για την κατακράτηση υγρών στο σώμα και το πρήξιμο. Μείωσε την ποσότητα που χρησιμοποιείς και αμέσως θα δεις αποτέλεσμα.
Καραμέλες και τσίχλες
Όταν μασάμε τσίχλα ή τρώμε καραμέλα, καταπίνουμε μεγάλες ποσότητες αέρα οι οποίες ευθύνονται για το φούσκωμα στην κοιλιά. Επίσης, οι γλυκαντικές ουσίες που περιέχουν είναι εξίσου υπεύθυνες για αυτό το πρόβλημα.
Ανθρακούχα ποτά
Τα αναψυκτικά τείνουν να απελευθερώνουν στο σώμα μας διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο πολλές φορές πρήζει την κοιλιά μας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ