Οτιδήποτε είναι καλά γραμμένο στην παράδοση, εκτός από γευστικό ή εθιμοτυπικό έχει πάντα και έναν καλά μελετημένο σκοπό. Κάπως έτσι συμβαίνει και με τη μαγειρίτσα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. Μην ξεχνάς άλλωστε πως παλιότερα ήταν πολύ περισσότερος ο κόσμος που νήστευε για όλες τις ημέρες της Σαρακοστής. Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί συστήνουν μια κρεατόσουπα, όπως είναι η μαγειρίτσα για γευστική “γέφυρα” ανάμεσα στην περίοδο της νηστείας και την επιστροφή στην κρεωφαγία. Ένας τρόπος να προετοιμάσεις σωστά το σώμα σου για τη μετάβαση, χωρίς παρατράγουδα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
“Η μαγειρίτσα προετοιμάζει το έδαφος! Είναι το ενδιάμεσο διατροφικό στάδιο ανάμεσα στη νηστεία και τα φαγητά του Πάσχα… Καλό είναι να ξεκινήσεις λοιπόν με ένα πιάτο μαγειρίτσα και μια σαλάτα” επισημαίνει η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Αθηνά Ρούντου. Αν πάλι δεν σου αρέσει και τόσο το πασχαλινό αυτό πιάτο, τότε δοκίμασε να ετοιμάσεις μια κρεατόπιτα ή μια νοστιμότατη κοτόσουπα που θα παίξει τον ίδιο ακριβώς ρόλο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ