Site icon TLIFE

Γιατί το ηλεκτρονικό τσιγάρο άναψε φωτιά στο διαδίκτυο! Δες το βίντεο

“Είναι γεγονός… Η μελιτζάνα περιέχει νικοτίνη! “Τόσα χρόνια μας κορόιδευαν…πετάξτε τις μελιτζάνες από το σπίτι!”.

Με αυτό το χιουμοριστικό σύνθημα η γνωστή Ελληνική Εταιρία ηλεκτρονικών τσιγάρων Nobacco με ένα βίντεο στο YouTube διακωμωδεί την απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου παρομοιάζοντας το με την μελιτζάνα, λαχανικό που περιέχει και αυτό στοιχεία νικοτίνης.

Για πρώτη φορά πραγματοποιείται εκστρατεία ενημέρωσης προκειμένου οι καπνιστές να ενημερωθούν ότι το άτμισμα μπορεί να μειώσει τη βλάβη που προκαλεί το παραδοσιακό κάπνισμα στους ατμιστές και με αυτό τον τρόπο να σώσει ζωές.

Συγκεκριμένα το νέο αυτό βιντεάκι έχει βάλει φωτιά στο διαδίκτυο και ειδικότερα στους καπνιστές ανά την χώρα.

Το βίντεο με τίτλο “Melitzanistas” ξεκινάει με την δήλωση “Είναι γεγονός… Η μελιτζάνα περιέχει νικοτίνη!” και ακολουθεί μπαράζ κωμικών συνθημάτων όπως “Τόσα χρόνια μας κορόιδευαν…πετάξτε τις μελιτζάνες από το σπίτι!” και “Σκάνδαλο στην Κυψέλη! Τον τάιζε 25 χρόνια Ιμάμ!”.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Η πρωτόπυπη καμπάνια κάνει έμμεση κριτική στην απουσία νομοθετικού πλαισίου αλλά και στο “κυνήγι μαγισσών” στο οποίο έχει επιδοθεί μέρος των μίντια, εξισώνοντας χιουμοριστικά την νικοτίνη που περιέχεται στο ηλεκτρονικό τσιγάρο με την (σίγουρα μικρότερη) ποσότητα νικοτίνης που περιέχεται στην γνωστή μας μελιτζάνα (!)

Και αν δεν ξέρατε ότι η μελιτζάνα περιέχει νικοτίνη, σύμφωνα με το “The New England Journal of Medicine το ίδιο ισχύει και για την ντομάτα αλλά το κουνουπίδι!
Παράλληλα το βίντεο παραπέμπει τους χρήστες του διαδικτύου να επισκεφτούν το www.nobacco.gr για να μάθουν από μόνοι τους όλη την αλήθεια γύρω από το άτμισμα, σημειώνοντας παράλληλα ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να μειώσει τη βλάβη που προκαλεί στην υγεία των καπνιστών το παραδοσιακό τσιγάρο.

Αν μη τι άλλο, όταν ξανα-φάτε μελιτζάνες θα έχετε έναν λόγο παραπάνω να χαμογελάσετε.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι από 10 έως 1000 φορές λιγότερο τοξικό σε σχέση με το συμβατικό ενώ το 80% των καπνιστών αποτυγχάνει ή δεν θέλει να διακόψει το κάπνισμα με φαρμακευτικά μέσα!

© 2025 tlife.gr