1. Μπανάνες
Οι μπανάνες αποτελούν μία από τις τροφές με την υψηλότερη συγκέντρωση καλίου, κάτι που τις καθιστά ένα εξαιρετικό σνακ για τις γυναίκες που είναι επιρρεπείς στην ανάπτυξη της κυτταρίτιδας. Το νάτριο (αλάτι) αυξάνει την κατακράτηση νερού που σχετίζεται με την αντιαισθητική κυτταρίτιδα, ενώ το κάλιο μειώνει τα πρηξίματα. Επιπλέον, οι μπανάνες είναι γνωστές για τη βελτίωση της κυκλοφορίας αίματος. Η υγιή κυκλοφορία του αίματος εξασφαλίζει ότι τα κύτταρα του δέρματος θα λαμβάνουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται. Η ροή του αίματος απομακρύνει από το σώμα τις τοξίνες που μπορεί να είναι υπεύθυνες για την εμφάνιση κυτταρίτιδας.
Tip: Απόλαυσε τις μπανάνες ως ένα απλό σνακ, πρόσθεσέ τες σε ημίπαχο γιαούρτι, σε δημητριακά ή σε μια φρουτοσαλάτα. Καλύτερα να αποφύγεις τα τσιπς αποξηραμένης μπανάνας γιατί είναι γεμάτα θερμίδες και περιέχουν προστιθέμενο λίπος και ζάχαρη.
10. Kale
Το kale είναι το αγαπημένο λαχανικό των stars. Υπάρχει πάντα μέσα στη διατροφή τους. Η Beyonce λάνσαρε μάλιστα και sweatshirt που γράφει kale! Γιατί το λάχανο αυτό πέρα από χαμηλές θερμίδες, έχει πολλά οφέλη στην υγεία. Ακόμα και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Μέσω των θρεπτικών συστατικών του, όπως η βιταμίνη C, το κάλιο και το ασβέστιο. Εκτός του ότι είναι ιδιαίτερα θρεπτικό, το κατσαρό αυτό λάχανο δεν περιέχει καθόλου λιπαρά.
2. Νερό
Το νερό βοηθά στην αποβολή των τοξινών οι οποίες μπορεί να συμβάλουν στη δημιουργία της κυτταρίτιδας. Να ξέρεις πως εάν δεν πίνεις πολύ νερό, γίνεται κατακράτηση υγρών με αποτέλεσμα το σώμα να συγκρατεί νερό προσπαθώντας να αντισταθμίσει την έλλειψη παρουσίας του. Και συνέπεια όλου αυτού είναι η εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Από την άλλη, εάν πίνεις αρκετό, θα έχεις σίγουρα απώλεια λίπους. Γιατί το νερό δεν περιέχει θερμίδες και αυξάνει το αίσθημα κορεσμού. Το παγωμένο νερό μπορεί να συμβάλλει πραγματικά στο «κάψιμο» των θερμίδων επειδή όταν εισέρχεται στο σώμα, πρέπει να υποστεί θέρμανση για να φτάσει τη θερμοκρασία του. Κάτι το οποίο για να συμβεί απαιτεί ενέργεια (θερμίδες). Επομένως, η κατανάλωση 2 λίτρων παγωμένο νερό την ημέρα θα μπορούσε να οδηγήσει στην «καύση» περίπου 70 επιπλέον θερμίδων.
3. Ηλιόσποροι
Οι ηλιόσποροι είναι γεμάτοι αντι-κυτταριτιδικά θρεπτικά συστατικά. Περιέχουν βιταμίνη Ε, κάλιο και ψευδάργυρο. Είναι καλή πηγή σεληνίου και ένα φλιτζάνι παρέχει περισσότερο από το 1/3 της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης. Επιπλέον, αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης Β6, με ένα φλιτζάνι να παρέχει το 31% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης. Η βιταμίνη Β6 είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή απορρόφηση του ψευδαργύρου από το έντερο, αλλά παρουσιάζει επίσης τις δικές της δραστικές ιδιότητες ενάντια στην κυτταρίτιδα. Πρώτον, παίζει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό των πρωτεϊνών και βοηθά στην ενδυνάμωση και την επιδιόρθωση του συνδετικού ιστού (ο αδύναμος συνδετικός ιστός αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες που επιδεινώνουν την κυτταρίτιδα). Δεύτερον, μπορεί να δρα ως ένα φυσικό διουρητικό, εξαλείφοντας έτσι την περίσσεια νερού και το φούσκωμα που κάνουν την κυτταρίτιδα πιο ορατή.
4. Τσίλι και καυτερές πιπεριές
Το τσίλι και οι καυτερές πιπεριές αποτελούν εξαιρετικό όπλο για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Το τσίλι είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, Ε και καλίου. Επιπλέον, αποτελεί πηγή βιταμίνης Β6. Μία κουταλιά της σούπας σκόνη τσίλι παρέχει το 14% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης. Συγκεκριμένα, οι καγιέν και οι πιπεριές τσίλι μπορούν να βοηθήσουν ιδιαίτερα στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Έρευνα έχει δείξει ότι η καψαϊκίνη, το κύριο πικάντικο συστατικό στις καγιέν και τσίλι πιπεριές, αυξάνει την παραγωγή θερμότητας του σώματος (θερμογένεση), αυξάνοντας έτσι και το ρυθμό με τον οποίο το σώμα καταναλώνει («καίει») ενέργεια. Η καψαϊκίνη επίσης, μπορεί να λειτουργήσει ως κατασταλτικό της όρεξης και έτσι να μειώσει την ποσότητα των θερμίδων που καταναλώνονται κατά τη διάρκεια των γευμάτων.
5. Τζίντζερ
Η ρίζα τζίντζερ είναι ένα από τα παλαιότερα μπαχαρικά στον κόσμο. Πέρα από τις θεραπευτικές της ιδιότητες, αποτελεί και έναν εξαιρετικό σύμμαχο ενάντια στην κυτταρίτιδα. Μπορεί να καταστείλει την όρεξη και να αυξήσει τον μεταβολισμό συμβάλλοντας έτσι και στην απώλεια του βάρους. Επιπλέον, βοηθά στην πέψη και βελτιώνει την κυκλοφορία, η οποία με τη σειρά της μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Μην ξεχνάς ότι το φρέσκο τζίντζερ, το οποίο θεωρείται ως η πιο αποτελεσματική μορφή του τζίντζερ, είναι διαθέσιμο στα σούπερ μάρκετ όλον το χρόνο.
6. Ξηροί καρποί Βραζιλίας
Είναι μακράν η καλύτερη φυσική διατροφική πηγή σεληνίου. Το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και να βελτιώσει τη συνολική όψη του δέρματος, λόγω της συνεισφοράς του στον αντιοξειδωτικό αμυντικό μηχανισμό του οργανισμού. Ακόμα, αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης Ε και καλίου. Να θυμάσαι όμως, ότι όπως και οι περισσότεροι ξηροί καρποί έτσι και οι ξηροί καρποί Βραζιλίας είναι πλούσιοι σε θερμίδες και ως εκ τούτου πρέπει η κατανάλωσή τους να γίνεται με μέτρο.
7. Αυγά
Το ασπράδι των αυγών πρέπει να αποτελεί σημαντικό μέρος σε κάθε διατροφή που σκοπό έχει την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Είναι εξαιρετική πηγή διαιτητικών πρωτεϊνών, αλλά με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και λίπος.
Ο κρόκος του αυγού, από την άλλη πλευρά, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, λίπος και χοληστερόλη. Παρόλα αυτά, μπορείς να καταναλώνεις κάποιους κρόκους αυγών στην ομελέτα σου, καθώς αποτελούν συμπυκνωμένη πηγή πολλών σημαντικών βιταμινών και μετάλλων, όπως σίδηρο, ψευδάργυρο και βιταμίνες Α, D, Ε και Β12.
8. Ανανάς
Το δροσερό και εξωτικό αυτό φρούτο επιταχύνει την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας μέσω των βιταμινών που περιέχει και κυρίως μέσω της βρομελίνης (ένα ένζυμο που βοηθά στην πέψη των πρωτεϊνών). Η βρομελίνη βοηθά στη διάσπαση του ινώδους που δημιουργείται με τη συσσώρευση θρόμβων στα αιμοφόρα αγγεία, κάτι το οποίο έχει ευεργετική επίδραση στην κυκλοφορία του αίματος. Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος της βρομελίνης στον ανανά βρίσκεται στο στέλεχος (στο κέντρο, στην καρδιά) που δεν είναι τόσο νόστιμο όσο η σάρκα, αλλά που μπορεί όμως να καταναλωθεί.
9. Δενδρολίβανο
Τονώνει την κυκλοφορία και έτσι μπορεί να φανεί ευεργετικό στην θεραπεία της κυτταρίτιδας. Επιπλέον, το δενδρολίβανο θεωρείται ότι βελτιώνει την πέψη των λιπών και βοηθά στη διαχείριση των αποβλήτων που συσσωρεύονται κάτω από το δέρμα. Περιέχει επίσης ροσμαρινικό οξύ, μια πολυφαινόλη που βοηθά στην προστασία των ιστών από τις ελεύθερες ρίζες. Είναι ακόμα πλούσιο σε ουρσολικό οξύ, το οποίο διευκολύνει τη σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης, ενισχύει τα τριχοειδή αγγεία και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Το δενδρολίβανο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ενισχυτικό γεύσης σε ψάρια, ψητά κρέατα, σάλτσες ντομάτας, αλλά και στα φρούτα -ιδιαίτερα στα πορτοκάλια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Top Stories 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ