Site icon TLIFE

5 ασκήσεις στο σπίτι από την Μάντη Περσάκη για δυνατούς ώμους

Οι δυνατοί και σφιχτοί ώμοι είναι ένα από τους βασικούς σου στόχους. Ακόμη κι αν βρίσκεσαι σε διακοπές μπορείς να συνεχίσεις να τους γυμνάζεις. Η αγαπημένη μας Μάντη Περσάκη σου δείχνει τον τρόπο και πιο συγκεκριμένα 5 ασκήσεις που θα κάνεις ακόμη και στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. 

Στρώνεις το yoga mat και ξεκινάς. 

ΑΣΚΗΣΗ 1

 

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΩΜΟΥΣ

Κάθομαι σε εδραία θέση, με ίσια πλάτη και με τα χέρια μου λυγισμένα και ανοιχτά στο πλάι. Με την εισπνοή τα φέρνω μπροστά στο στήθος μου. Επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 2

 

Από την ίδια θέση, με ίσια την πλάτη και τους ώμους προς τα πίσω. Έχοντας τα χέρια μου ελαφρώς λυγισμένα, ανοιγοκλείνω για 1’ διαγώνια- εναλλάξ τα χέρια.

ΑΣΚΗΣΗ 3 

 

Κάθομαι σε εδραία θέση με ίσια πλάτη και τα χέρια λυγισμένα και ανοιχτά στο πλάι, με τα δάχτυλα προς το ταβάνι. Εκπνέοντας και για 1’ κατεβάζω τα χέρια και επαναφέρω αργά στην αρχική θέση.

ΑΣΚΗΣΗ 4 

 

Παραμένω σε εδραία θέση, ανοίγω τα χέρια στο πλάι ελαφρώς λυγισμένα, με την εκπνοή φέρνω πίσω τα χέρια, προσπαθώντας να ενώσω τους αγκώνες ώστε να δουλεύει η πλάτη. Επαναλαμβάνω την άσκηση για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 5

 

Κάθισε στο στρώμα με τα πόδια λυγισμένα και ελαφρώς ανοιχτά. Τοποθέτησε τα χέρια σου πίσω από το κεφάλι λυγισμένα, με τα δάχτυλα ενωμένα και κράτησε ανοιχτούς τους αγκώνες. Τέντωσε τα χέρια μπροστά και ψηλά για να γυμνάσεις την πλάτη. Επαναλαμβάνω την άσκηση για 1’.

© 2024 tlife.gr