3. Γαλακτοκομικά
Όπως ίσως ήδη θα ξέρεις, τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πλούσια σε ασβέστιο, βιταμίνη D, σε φώσφορο και πρωτεΐνες. Προστατεύουν την υγεία των οστών, την εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς και τη σωστή μεταφορά μυικών ώσεων. Τι συμβαίνει όμως όταν γίνεται τεράστια κατανάλωση από τον οργανισμό; Μειώνεται η απορρόφηση του σιδήρου, το οποίο σημαίνει με τη σειρά του ότι θα προκαλέσει χαμηλό αιματοκρίτη, αιμοσφαιρίνη και ερυθρά αιμοσφαίρια.