Γρανίτα με καρπούζι και Bourbon
Ο πρωταγωνιστής του καλοκαιριού, το καρπούζι, αποκτά άγριες διαθέσεις και κάνει το ουίσκι τον καλύτερό του φίλο. Όχι πες μου, είχες ποτέ φανταστεί πόσο πολύ θα ταίριαζαν αυτές οι δύο γεύσεις;
Τι θα χρειαστείς:
6 φλιτζάνια κομμένο σε κύβους χωρίς κουκούτσια καρπούζι
1/4 φλιτζάνι λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
1/2 φλιτζάνι Bourbon ή όποιο άλλο ουίσκι θες
μια πρέζα θαλασσινό αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
6 ξυλάκια για παγωτό
Πώς θα τα φτιάξεις:
- Σε ένα μπλέντερ ανακάτεψε πολύ καλά το καρπούζι, τη ζάχαρη, το χυμό λάιμ, το ουίσκι και το αλάτι.
- Ρίξε το υγρό στα φορμάκια και βάλε το στην κατάψυξη.
- Μετά από 30 λεπτά ή όταν τα παγωτά θα είναι μισοπαγωμένα, πρόσθεσε το δυόσμο μέσα και προσπάθησε να πάει σε όλο το παγωτό.
- Πέρασε και τα ξυλάκια όταν το μείγμα θα είναι αρκετά σταθερό και άφησέ το να παγώσει 24 ώρες. Λόγω του αλκοόλ χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να παγώσει.
Γρανίτα Margarita και αγγούρι
Λίγο γεύση από Μεξικό χαρίζει αυτή η απολαυστική γρανίτα, καθώς συνδυάζει απίστευτα πεπόνι, αγγούρι και τεκίλα με triple sec!
Τι θα χρειαστείς:
1 φλιτζάνι χυμό πεπόνι
1/3 φλιτζάνι χυμό αγγούρι
½ φλιτζάνι τεκίλα
1 κουταλιά της σούπας triple sec λικέρ
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
1 κουταλιά της σούπας σιρόπι από δυόσμο
3 μεγάλα κλωνάρια δυόσμου
Πώς θα τα φτιάξεις:
- Ανακάτεψε σε ένα μπλέντερ το χυμό πεπόνι με το χυμό αγγούρι.
- Πρόσθεσε την τεκίλα, το λικέρ triple sec, το χυμό λάιμ και το σιρόπι δυόσμου και ανακάτεψε καλά για άλλα 20-30 δευτερόλεπτα.
- Ρίξε το μείγμα στα φορμάκια.
- Άφησέ τα στην κατάψυξη για 2 ώρες και μετά βάλε τα ξυλάκια.
- Για να τα βγάλεις από τα φορμάκια, βρέξε την επιφάνεια με ζεστό νερό.
Τι θα χρειαστείς για το σιρόπι από δυόσμο:
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι φύλλα μέντας
Πώς θα φτιάξεις το σιρόπι από δυόσμο:
- Πρόσθεσε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και ζέστανε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Άφησε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και βάλε τα φύλλα του δυόσμου μέσα στο μείγμα και ανακάτεψε.
- Άσε τα φύλλα να μουλιάσουν για 20 λεπτά, σούρωσε το μείγμα και πέτα τα φύλλα.
Γρανίτα με βότκα και Gummy Bears
Όταν βλέπεις ζελεδάκια και ειδικά Gummy Bears, κάνεις σαν μικρό παιδί. Ok, ποιος μπορεί να τους αντισταθεί άλλωστε; Μέθυσε τα μικρά αρκουδάκια με βότκα και απόλαυσέ τα ως παγωτό με τους φίλους σου.
Τι θα χρειαστείς:
1 1/4 φλιτζάνι βότκα
1 1/4 φλιτζάνι Gummy Bears
3 φλιτζάνια λεμονάδα με ανθρακικό/ Ginger Ale/ πορτοκαλάδα με ανθρακικό/ σόδα
10 ξυλάκια για παγωτό
Πώς θα τα φτιάξεις:
- Ρίξε τη βότκα σε ένα μπολ και πρόσθεσε τα Gummy Bears.
- Άφησέ τα να μουλιάσουν για 24-72 ώρες, γιατί όσο περισσότερο τα ζελεδάκια μείνουν στη βότκα, τόση περισσότερη βότκα θα απορροφήσουν.
- Αφού μουλιάσουν τα Gummy Bears, ανακάτεψέ τα για να χωρίσουν.
- Αρχικά χρησιμοποίησε το 1/3 από αυτά, τοποθετώντας τα στο κάτω μέρος της φόρμας.
- Κάλυψέ τα με τη λεμονάδα με ανθρακικό.
- Μετά βάλε τα στην κατάψυξη για 60-90 λεπτά και μόλις παγώσουν πρόσθεσε τα ξυλάκια και ρίξε ακόμα λίγο από το μείγμα με τα ζελεδάκια και τη λεμονάδα.
- Βάλτο ξανά στην κατάψυξη για 60-90 λεπτά και επανάλαβε και τρίτη φορά, γεμίζοντάς αυτή τη φορά μέχρι επάνω.
- Η συνολική διαδικασία κατάψυξης πρέπει να πάρει περίπου 4+ ώρες.
Γρανίτα με ανανά και λικέρ από ρόδι
Τροπικά φρούτα συνδυάζονται με βότκα και λικέρ και δίνουν αυτό το μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα. Μην τυχόν και δεν δοκιμάσεις να το φτιάξεις!
Τι θα χρειαστείς:
340 γραμμάρια ανανά (περίπου το μισό ενός μεγάλου ανανά)
85 γραμμάρια rasberries (περίπου 13 σε κανονικό μέγεθος)
114 γραμμάρια βότκα
57 γραμμάρια λικέρ από ρόδι (Pama Pomegranate)
10 ξυλάκια παγωτού
Πώς θα τα φτιάξεις:
- Ανακάτεψε τον ανανά και τη βότκα σε ένα μπλέντερ και άφησέ το στην άκρη.
- Μετά συνέχισε κατά την ίδια διαδικασία με τα rasberries και το λικέρ.
- Ρίξε 14 γραμμάρια του μείγματος ανανά σε κάθε φόρμα παγωτού και από πάνω 28 γραμμάρια από το μείγμα με τα rasberries.
- Συμπλήρωσε με το μείγμα από ανανά.
- Με την άκρη ενός κουταλιού ή πιρουνιού, ανακάτεψε προσεκτικά το μείγμα του ανανά και του rasberry για να πάει σε όλο το παγωτό.
- Τοποθέτησε αλουμινόχαρτο πάνω σε κάθε φόρμα και κάνε μια μεγάλη τρύπα στο κέντρο.
- Πέρασε ένα ξυλάκι μέσα από την τρύπα.
- Πρέπει να μείνουν στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.
- Για να βγουν πιο εύκολα τα ξυλάκια από τις φόρμες, αρκεί να τα βρέξεις εξωτερικά με λίγο ζεστό νερό για 2-3 δευτερόλεπτα.
Γρανίτα Limoncello
Εάν σου αρέσουν οι περίεργες και ασυνήθιστες γεύσεις, τότε πρέπει να δοκιμάσεις αυτή τη γρανίτα με limoncello! Η γλυκόξινη γεύση της με τα φύλλα μέντας θα αφήσουν ένα αίσθημα δροσιάς στο στόμα σου.
Τι θα χρειαστείς:
1 φλιτζάνι νερό
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό φρέσκο χυμό λεμονιού
2/3 φλιτζάνι Limoncello
Ξύσμα από 2 λεμόνια
μία πρέζα αλάτι
10-12 μεγάλα φύλλα μέντας
10-12 ξυλάκια παγωτού
Πώς θα τα φτιάξεις:
- Ζέστανε το νερό και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Στη συνέχεια, ρίξε σε μια κανάτα το χυμό λεμονιού, το Limoncello, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι και ανακάτεψε πολύ καλά.
- Ρίξε το μείγμα Limoncello σε 10-12 φορμάκια και μετά βάλε ένα μεγάλο φύλλο μέντας κάτω από κάθε φορμάκι.
- Πέρασε και τα ξυλάκια και άφησέ τα για παραπάνω από 4 ώρες στην κατάψυξη.
- Με ζεστό νερό πάλι μπορείς να τα βγάλεις εύκολα από τα φορμάκια.
Γρανίτα Baileys
Η κρεμώδης γεύση του θα σε συναρπάσει. Το άρωμα της βανίλιας και του καφέ θα σε παρασύρει και σίγουρα δεν θα μείνεις μόνο σε ένα!
Τι θα χρειαστείς:
1/2 φλιτζάνι παχιά κρέμα γάλακτος
1 1/2 φλιτζάνια γάλα με 2% λιπαρά
3 κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
μια πρέζα αλάτι
57 γραμμάρια Baileys Irish Cream
6 ξυλάκια για παγωτό
Πώς θα τα φτιάξεις:
- Βράσε σε σιγανή φωτιά όλα τα υλικά εκτός από το Baileys.
- Ανακάτεψε και αφαίρεσε από τη φωτιά.
- Βάλε το μείγμα σε ένα δοχείο και άφησέ το στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα.
- Βγάλε το από το ψυγείο και ανακάτεψε, προσθέτοντας το Baileys Irish Cream.
- Μοίρασε το υγρό σε 6 φορμάκια, πέρασε και τα ξυλάκια και άφησέ τα να παγώσουν όλο το βράδυ.
Γρανίτα με κόκκινο κρασί
Το βαθύ κόκκινο χρώμα και η μεθυστική γεύση τους από το κρασί θα σε ενθουσιάσουν. Μπορείς να το συνοδεύσεις με σοκολατάκια υγείας και φράουλες.
Τι θα χρειαστείς:
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 1/2 φλιτζάνι τσιπς μαύρης σοκολάτας
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
4-6 ξυλάκια για παγωτό
Πώς θα τα φτιάξεις:
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βράσε το κρασί σε χαμηλή /μέτρια φωτιά για 12-18 λεπτά.
- Αφαίρεσε από τη φωτιά και ανακάτεψε ελαφρά μέσα στη σοκολάτα μέχρι να λιώσει.
- Ανακάτεψε και το γάλα.
- Ρίξε το μείγμα μέσα στα φορμάκια για παγωτό και άφησέ το στην κατάψυξη για όλο το βράδυ.
* Μπορείς να χρησιμοποιήσεις γάλα αντί για κρασί αν δεν θέλεις να περιέχουν αλκοόλ τα παγωτίνια σου.
Γρανίτα Bloody Mary
Αν είναι το αγαπημένο σου ποτό είναι το Bloody Mary, τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή. Ο συνδυασμός του με τις γεύσεις από σέλερι και τζίντζερ θα σε μεταφέρουν σίγουρα σε ένα beach bar με reggae μουσική. Πασπάλισε και με αλάτι για margarita και έφυγες για Χαβάι!
Τι θα χρειαστείς:
1/2 γραμμάρια Bloody Mary
6 κουταλιές της σούπας βότκα
6 λεπτές φέτες λάιμ
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
6 κλωνάρια σέλινο
6 ξυλάκια για παγωτό
αλάτι για margarita (προαιρετικά)
Πώς θα τα φτιάξεις:
- Σε ένα shaker, ανακάτεψε πολύ καλά το Bloody Mary, τη βότκα και το τζίντζερ.
- Γέμισε μέχρι τη μέση τα φορμάκια.
- Βάλε από μία φέτα λάιμ στη μέση.
- Βάλε το στην κατάψυξη για 20 λεπτά και μετά τοποθέτησε στη μέση του καθενός το σέλινο και το ξυλάκι.
- Άφησέ τα να παγώσουν για άλλα 90 λεπτά.
- Για να βγουν εύκολα από τα φορμάκια, ρίξε τους ζεστό νερό και μετά αν το θες πασπάλισέ τα με αλάτι για margarita.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Top Stories 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ