Γυμναστική για τα “μπουτάκια”! Είναι το σημείο κλειδί, αν θέλεις να φορέσεις εφαρμοστό φόρεμα. Αποτελεί το μέρος του σώματος που “εκτίθεται” περισσότερο με μαγιό (μη σου φαίνεται μακριά το καλοκαίρι! Είναι μια ανάσα μακριά…).
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Μάντη Περσάκη έχεις τις ασκήσεις για να γυμνάσεις τους μηρούς, αλλά και το εσωτερικό των μηρών όπου είναι και πιο δύσκολο να επικεντρώσεις τη γυμναστική σου. Plus – μικρά μυστικά για να είναι ασφαλή και αποτελεσματική η εξάσκηση.
Πώς θα κάνεις τις ασκήσεις;
Αυτή τη φορά μην μετράς επαναλήψεις. Κράτησε δίπλα σου ένα χρονόμετρο (τσέκαρε το κινητό σου, θα βρεις σίγουρα ένα) και μέτρησε 30” δευτερόλεπτα, μέσα στα οποία θα κάνει χωρίς σταματημό κάθε άσκηση.
– Κάνε ένα διάλειμμα 10” δευτερολέπτων και προχώρησε στην επόμενη άσκηση
– Αφού ολοκληρώσεις όλες τις ασκήσεις, επανάλαβε με τον ίδιο τρόπο όλο το σετ δύο ακόμη φορές.
– Δεν χρειάζεται να σου υπενθυμίσω πως για να δεις αποτέλεσμα, όπως και με κάθε πρόγραμμα γυμναστικής πρέπει να επιστρέφεις στις ασκήσεις και τον τοίχο γυμναστικής σου το λιγότερο τρεις φορές την εβδομάδα.
ΔΕΣ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Plus – Tips για καλύτερα αποτελέσματα
1. Δώσε έμφαση στην πιο αδύναμη πλευρά σου πρώτα. Ποιο είναι το… καλό σου πόδι; Συνήθως ανάλογα το χέρι με το οποίο γράφουμε, μας δείχνει ποια μεριά του σώματος είναι η πιο δυνατή και αυτή που εμπιστευόμαστε περισσότερο σε κάθε μας κίνηση. Έτσι, ποτέ τα δύο πόδια δεν είναι το ίδιο δυνατά.
Να λοιπόν ένα “ανατομικό” μυστικό. Ξεκίνα από την πιο αδύναμη πλευρά σου – εν προκειμένω το πιο αδύναμο πόδι (για τους περισσότερους είναι το αριστερό). Όσο είσαι ξεκούραστη και ορεξάτη για γυμναστική εκτελείς κάθε άσκηση καλύτερα και μπορείς να κάνεις περισσότερες επαναλήψεις. Με αυτό τον τρόπο δίνεις στο λιγότερο δυνατό σου πόδι την ευκαιρία να καλύψει το χαμένο έδαφος.
2. Πάρε το χρόνο σου. Σου έχει συμβεί πολλές φορές μετά από ένα πρόγραμμα γυμναστικής να αισθάνεσαι τους μύες σου έτοιμους να εκραγούν και τον μυικό πόνο να μοιάζει σαν να πέρασε από πάνω σου τρένο. Οι ειδικοί συστήνουν σε αυτή την περίπτωση ξεκούραση. Δώσε στο σώμα σου ένα περιθώριο δύο-τριών ημερών να ανακάμψει και κάνε πάλι τις ασκήσεις σου. Μην το παρακάνεις όμως ε; Τρεις μέρες αρκούν για να είσαι και πάλι σε φόρμα να επιστρέψεις.
Α, και κάτι ακόμη. Όταν αισθάνεσαι τα πόδια σου “κομμάτια”, τίποτα δεν σε εμποδίζει να γυμνάσεις κάποιο άλλο μέρος του σώματος. Κάνε κοιλιακούς, ραχιαίους ή βαράκια για τα μπρατσάκια τις ημέρες που ξεκουράζεις τα πόδια σου.
3. Φρόντισε τα γόνατά σου. Οι ασκήσεις με βαθιά καθίσματα ή προβολές είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές για να σμιλέψεις μηρούς εσωτερικά, όσο και εξωτερικά. Όμως πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική.
Ο “ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ” στη γυμναστική για τα γόνατα είναι ένας: Ποτέ το λυγισμένο γόνατο δεν βγαίνει πιο μπροστά από το σημείο όπου πατά το πέλμα του ποδιού στο έδαφος ή αλλιώς, η μεγαλύτερη κλίση που μπορεί να έχει το γόνατο σε κάθε θέση της άσκησης είναι 90o μοίρες. Έτσι δεν θα έχεις να φοβάσαι τίποτα.
Credits
Φωτογράφηση: Χρήστος Κέδρας
Ευχαριστούμε την καθηγήτρια αγωγής Μάντη Περσάκη για την παρουσίαση των ασκήσεων
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ