Ασκήσεις για όλο το σώμα μέρος β’ με τη Μάντη Περσάκη

Η Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη, πιστή στο ραντεβού της Πέμπτης μοιράζεται μαζί μας ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο σπίτι. Σήμερα είναι η δεύτερη εβδομάδα του Challenge με εκείνες που γυμνάζουν όλο το σώμα, κοιλιακούς, πόδια, χέρια αλλά και πλάτη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να απλώσεις το yoga mat, να φορέσεις άνετα ρούχα, να βάλεις μουσική και να ξεκινήσεις ακολουθώντας πιστά τις κινήσεις της.  

ΑΣΚΗΣΗ 1
Από την ίδια θέση πραγματοποιώ την ίδια άσκηση με τεντωμένο το πόδι. Επαναλαμβάνω για 1’ το κάθε πόδι.

ΑΣΚΗΣΗ 2
Έρχομαι σε θέση σανίδας. Παλάμες και ώμοι στην ίδια ευθεία, λεκάνη όσο χαμηλά μπορώ. Με την εκπνοή σπρώχνω με τα χέρια και μεταφέρω το βάρος προς τα πόδια μου προσπαθώντας να πατήσω τις φτέρνες μου στο πάτωμα. Επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 3
Έρχομαι σε πλάγια θέση με το πάνω πόδι τεντωμένο και το κάτω πόδι λυγισμένο. Με το κάτω χέρι στηρίζομαι και το πάνω το τεντώνω ψηλά. Με την εκπνοή φέρνω να ενώσω πάνω χέρι-πόδι. Επαναλαμβάνω για 1’ το κάθε πόδι.

ΑΣΚΗΣΗ 4

Ξαπλώνω ανάσκελα και φέρνω τα πόδια μου σε θέση τραπεζάκι. Σηκώνω τον κορμό μου ψηλά και αναπνέοντας κανονικά τεντώνω εναλλάξ τα πόδια μου. Επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 5

Σε εδραία θέση με τα πόδια ανοιχτά χωρίς να με ζορίζουν και ίσια πλάτη. Τα χέρια μου είναι στο πλάι ανοιχτά στο ύψος των ώμων. Με την εκπνοή στρίβω τον κορμό μου και φέρνω εναλλάξ τα χέρια μου στο αντίθετο πόδι. Επαναλαμβάνω για 1’ το κάθε πόδι.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164