Ασκήσεις στο σπίτι για ευλυγισία σε όλο το σώμα

Η ευλυγισία σε διευκολύνει στην καθημερινότητα μιας και είναι η ικανότητα να πραγματοποιείς κινήσεις χωρίς να νοιώθεις ενόχληση ή ακόμη και πόνο στο σώμα.

Για να την αποκτήσεις χρειάζεται να πραγματοποιείς συχνά, συγκεκριμένες ασκήσεις. Κι αν δεν έχεις αρκετό χρόνο να επισκεφτείς το γυμναστήριο μπορείς εύκολα να τις κάνεις στο σπίτι. 

Η αγαπημένη μας Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη σου δείχνει τις 5 ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν πολύ. 

ΑΣΚΗΣΗ 1

Κάθομαι στο στρώμα με το ένα πόδι τεντωμένο και το άλλο λυγισμένο. Με την εκπνοή, ρίχνω το βάρος μου μπροστά κατεβαίνοντας όσο μπορώ με ίσια την πλάτη. Προσέχω να κάθομαι πάνω στα κόκαλα της λεκάνης και η λεκάνη να μην ξεκολλάει από το πάτωμα. Επαναλαμβάνω για 1’ το κάθε πόδι.

ΑΣΚΗΣΗ 2

Από την ίδια θέση ανοίγω και τα δύο πόδια και πέφτω ξανά μπροστά με ίσια πλάτη. Επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 3

Παραμένω με πόδια ανοιχτά και δάχτυλα ποδιών να κοιτάνε προς τα πάνω. Κάμπτω τον κορμό μου από την μια και από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 4

Ξαπλώνω στο στρώμα ανάσκελα και φέρνω τα γόνατα μου μπροστά από το στήθος και ελαφρώς ανοιχτά. Με την εκπνοη πιάνω τα πόδια με τα χέρια μου και τα τεντώνω. Επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 5

Παραμένω ξαπλωμένη ανάσκελα με το ένα πόδι λυγισμένο να πατάει στο έδαφος και το άλλο τεντωμένο σε σημείο που να νιώθω διάταση. Με την εκπνοή διατείνω λίγο ακόμα, με την εισπνοή χαλαρώνω. Επαναλαμβάνω για 1

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164