Ασκήσεις στο σπίτι για να χαλαρώσεις την πλάτη σου

Η πλάτη είναι το σημείο του σώματος που επιβαρύνεται πολύ. Η λάθος στάση του σώματος, η καθιστική ζωή και η έλλειψη άσκησης προκαλούν πόνους και έντονη ενόχληση ή πιάσιμο στην πλάτη που μπορείς να αντιμετωπίσεις. Η αγαπημένη μας Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη σου αποκαλύπτει τις 5 ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο σπίτι. 

Φρόντισε να είναι δροσερό το δωμάτιο, στρώσε το yoga mat και ακολούθησε τις κινήσεις της Μάντη. 

ΑΣΚΗΣΗ 1

Κάθομαι σε τετραποδική θέση, με το ένα χέρι λυγισμένο πίσω από το κεφάλι. Με την εκπνοή, κάνω μικρή κύφωση, κάμπτοντας τον κορμό, φέρνοντας ταυτόχρονα τον αγκώνα προς το κεφάλι. Επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πλευρά.

ΑΣΚΗΣΗ 2 

Κάθομαι οκλαδόν τοποθετώντας τα χέρια λυγισμένα υποστηρίζοντας τον αυχένα. Εκπνέοντας και για 1’ κάνω μικρή κύφωση – μικρή λόρδωση.

ΑΣΚΗΣΗ 3 

Τοποθετώ τα πόδια μου ελαφρώς λυγισμένα μπροστά και τα χέρια μου λυγισμένα πίσω από το κεφάλι. Κάνω μικρή κάμψη του κορμού προς τον αφαλό τραβώντας το κεφάλι προς τα μέσα και προσπαθώντας να ενώσω τους αγκώνες.

ΑΣΚΗΣΗ 4

Κάθομαι στα γόνατα μου, τεντώνω χέρια και σκύβω μπροστά, σε θέση “γάτα”. Με την εισπνοή φέρνω το βάρος μου στα χέρια, προσπαθώντας να κρατήσω κορμό και λεκάνη στην ίδια ευθεία και επανέρχομαι. Επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 5

Σε όρθια θέση, με τα πόδια λίγο πιο ανοιχτά από το άνοιγμα της λεκάνης και ελαφρώς λυγισμένα. Με την εισπνοή λυγίζω πόδια στέλνοντας πίσω την λεκάνη μου και ανεβάζω χέρια. Εκπνοή στο ανέβασμα. Επαναλαμβάνω για 2’.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164