Site icon TLIFE

Ασκήσεις στο σπίτι για όλο το σώμα σε 10 λεπτά

Αυτή την περίοδο και λίγο πριν βγεις στην παραλία φροντίζεις να γυμνάζεσαι όσο πιο συχνά μπορείς. Κι αν πάλι ο χρόνος σου είναι περιορισμένος η αγαπημένη μας Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη παραμένει πιστή στο ραντεβού της Πέμπτης με ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο σπίτι. 

Σήμερα σου προτείνει να γυμνάσεις όλο το σώμα μέσα σε 10 λεπτά και στη συνέχεις θα δεις τις 5 ασκήσεις. 

 

ΑΣΚΗΣΗ 1 

 

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΕ 10'

Σε όρθια θέση, με τα πόδια λίγο πιο ανοιχτά από το άνοιγμα της λεκάνης και ελαφρώς λυγισμένα. Με την εισπνοή λυγίζω πόδια στέλνοντας πίσω την λεκάνη μου. Εκπνοή στο ανέβασμα. Επαναλαμβάνω για 2’.

ΑΣΚΗΣΗ 2

 

Ξαπλώνω στο έδαφος. Χέρια πίσω από τον αυχένα και πόδια λυγισμένα. Εισπνοή. Με την εκπνοή φέρνω κορμό ψηλά και ταυτόχρονα σηκώνω τα πόδια μου χωρίς να αλλάξω την θέση τους. Επαναλαμβάνω για 2’.

ΑΣΚΗΣΗ 3

 

Από την ίδια θέση, με χέρια πίσω από τον αυχένα και λυγισμένα πόδια, σηκώνω το ένα μου πόδι και φέρνω το αντίθετο χέρι μαζί με τον κορμό μου να το ακουμπήσει. Επαναλαμβάνω εναλλάξ τα δύο πόδια για 2’.

ΑΣΚΗΣΗ 4

 

Από την ίδια θέση κάνω άρση λεκάνης και μένω ψηλά. Φέρνω το ένα μου πόδι λυγισμένο στο πλάι και ανοιγοκλείνω. Εκπνοή στο δύσκολο μέρος. Επαναλαμβάνω για 1’ το κάθε πόδι.

ΑΣΚΗΣΗ 5


Κάθομαι με τα γόνατα στο έδαφος, έχοντας παλάμες και ώμους στην ίδια ευθεία. Εισπνέοντας λυγίζω τα χέρια και εκπνέοντας τα τεντώνω. Επαναλαμβάνω για 2΄.

© 2024 tlife.gr