Ασκήσεις στο σπίτι με ένα σχοινάκι ή υφασμάτινη ζώνη

Ένα σκοινάκι ή μια υφασμάτινη ζώνη υπάρχουν σίγουρα στο σπίτι και η αγαπημένη μας Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη προτείνει να γυμνάσεις όλο το σώμα με αυτό. Σου δείχνει 5 ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να τονώσεις τα πόδια και τους γλουτούς μεταξύ άλλων. Απλώνεις λοιπόν το yoga mat, ανάβεις το air condition και ακολουθείς της κινήσεις της. 

ΑΣΚΗΣΗ 1

Κάθομαι σε εδραία θέση, κρατώντας το σχοινί ή την ζώνη με τα χέρια ελαφρώς λυγισμένα πάνω από το κεφάλι. Κάμπτω κορμό προς τη μία πλευρά και επανέρχομαι αργά στην αρχική θέση. Εκπνέω στην κάμψη και επαναλαμβάνω για 1 ’ την κάθε πλευρά.

ΑΣΚΗΣΗ 2

Κάθομαι σε εδραία θέση με τα πόδια τεντωμένα και το σχοινί ή την ζώνη στα χέρια με λυγισμένους αγκώνες. Με την εκπνοή σηκώνω το ένα πόδι και ταυτόχρονα κάμπτω κορμό μπροστά τεντώνοντας τα χέρια.

 

ΑΣΚΗΣΗ 3

<

Γονατίζω και τεντώνω το ένα πόδι στο πλάι και σηκώνω τα χέρια μου ελαφρώς λυγισμένα προς το κεφάλι, κρατώντας το σχοινί ή την ζώνη. Με την εισπνοή κάμπτω τον κορμό μου προς το λυγισμένο πόδι. Με την εκπνοή επιστρέφω. Επαναλαμβάνω για 1’ την κάθε πλευρά.

 

ΑΣΚΗΣΗ 4 

Ξαπλώνω στο στρώμα. Τα πόδια μένουν λυγισμένα στον αέρα και τεντώνω τα χέρια μου πίσω ελαφρώς λυγισμένα, κρατώντας το σχοινί. Με την εκπνοή σηκώνω τον κορμό μου και ταυτόχρονα τεντώνω τα πόδια ψηλά, επαναλαμβάνοντας για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 5

Ισορροπώ στα ισχία, τεντώνω τα πόδια μπροστά και περνάω το σχοινί ή την ζώνη κάτω από τα πέλματα κρατώντας το με τα χέρια λυγισμένα. Εκπνέοντας, τεντώνω τα πόδια κρατώντας ίσια την πλάτη και επαναλαμβάνω για 1’.

 

 

 

 

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164