Site icon TLIFE

Ασκήσεις στο σπίτι με την Μάντη Περσάκη και το μόνο που χρειάζεσαι είναι 2 μπουκάλια νερό

Το πιθανότερο είναι να βρίσκεσαι διακοπές αλλά θέλεις να συνεχίζεις να ασκείσαι. Κι αν δεν έχεις μαζί σου βαράκια, μην σκας. Η αγαπημένη μας Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη έχει μια απίθανη και super οικονομική πρόταση.

Δύο μπουκάλια νερό που θα τα χρησιμοποιήσεις για να γυμνάσεις τα χέρια και τους ώμους. 

ΑΚΗΣΗ 1

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΔΥΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΝΕΡΟ

Κάθομαι σε εδραία θέση με τα χέρια τεντωμένα έχοντας τις παλάμες προς τα έξω και κρατώντας τα μπουκάλια. Εκπνέοντας λυγίζω τα χέρια προς το στήθος και επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 2

Τοποθετώ το ένα χέρι λυγισμένο δίπλα στο κεφάλι μου κρατώντας ένα βαράκι. Με την εκπνοή τεντώνω το χέρι μου από τον αγκώνα, χωρίς να χαλάσω την θέση του χεριού μου και επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε χέρι.

ΑΣΚΗΣΗ 3 

Ξαπλώνω στο στρώμα με τα πόδια λυγισμένα να πατούν στο έδαφος και τα χέρια ΄λυγισμένα μπροστά στο στήθος κρατώντας τα μπουκάλια. Με την εκπνοή, τεντώνω χέρια ψηλά στο ύψος των ώμων και κάνω άρση λεκάνης. Επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 4

Από την ίδια θέση, ένα πόδι πατάει στο έδαφος και ένα είναι τεντωμένο. Το ένα μου χέρι κρατάει το μπουκάλι τεντωμένο δίπλα από το κεφάλι μου. Με την εκπνοή προσπαθώ να ενώσω αντίθετο χέρι-πόδι. Επαναλαμβάνω για 1’ την κάθε πλευρά. 

ΑΣΚΗΣΗ 5

Σε πλάγια θέση στηρίζομαι σε αγκώνα και το άλλο μου χέρι είναι ψηλά κρατώντας το μπουκάλι. Το κάτω πόδι τεντωμένο, το πάνω λυγισμένο και με την εκπνοή ενώνω ίδιο χέρι-πόδι. Επαναλαμβάνω για 1’.

© 2024 tlife.gr