Κάτι στα γρήγορα! ΤΥΡΟΠΙΤΑΔΙΚΟ
Είναι κι αυτός ο φούρνος της γειτονιάς που κάθε πρωί σε καλεί να μπεις για να επιλέξεις το αφράτο δεκατιανό σου. Όμως τα καμμένα λάδια, τα αλλαντικά με τα δεκάδες λιπαρά και το τυρί που κάνει ρεκόρ σε αλάτι και θερμίδες δεν είναι και ό, τι καλύτερο! Κι όμως, αν κοιτάξεις λίγο καλύτερα μπορείς να βρεις μια πολύ καλή και λαχταριστή επιλογή. Η διατολόγος προτείνει:
"Σπανακόπιτα! Αποτελεί μία από τις πιο παραδοσιακές ελληνικές πίτες, η οποία καταναλώνεται σε μεγάλη ποσότητα το φθινόπωρο και το χειμώνα που το σπανάκι βρίσκεται σε αφθονία. Χαρακτηρίζεται από το υψηλό της περιεχόμενο σε φυτικές ίνες που καταπολεμούν την δυσκοιλιότητα, μειώνουν την απορρόφηση λίπους, ρυθμίζουν το σωματικό βάρος και δρουν προληπτικά κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου. Επιπλέον, η σπανακόπιτα αποτελεί δυναμωτικό σνακ αυτής της εποχής μιας και είναι πλούσια σε βιταμίνη C, που ενδυναμώνει την άμυνα του οργανισμού. Ωστόσο, προκειμένου να την απολαύσουμε χωρίς τύψεις για τον δείκτη της ζυγαριάς και της υγείας μας, θα ήταν καλό να προτιμάτε εκείνη χωρίς τυρί και αν είναι εφικτό με φύλλο ολικής αλέσεως"!