Γυμνάζεσαι, γυμνάζεσαι, γυμνάζεσαι, όμως, το σώμα δεν αντιδρά. Η προπόνηση σου πια δεν σε κουράζει και τόσο πολύ, οι κοιλιακοί σου δεν ροκανίζονται με την ίδια ένταση και εσύ συνειδητοποιείς ότι δεν πλησιάζεις τον στόχο που έθεσες στην αρχή της χρονιάς. Κάτι πρέπει να κάνεις. Το σώμα σού στέλνει ένα μήνυμα και εσύ πρέπει να το ακούσεις. Γιατί, όσο σέβεσαι το σώμα σου, τόσο και εκείνο σε επιβραβεύει. Ποια είναι τα σημάδια ότι πρέπει να αλλάξεις προπόνηση;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δεν βλέπεις διαφορά πάνω σου
Όπως και στο σχολείο, έτσι και οι ασκούμενοι “περνούν” αργά ή γρήγορα στην επόμενη τάξη, στο αμέσως επόμενο επίπεδο δυσκολίας. Τον πρώτο μήνα, ξεκινάς ουσιαστικά πάλι από την αρχή και χρειάζεται να δώσεις στο σώμα σου χρόνο, προκειμένου να συνηθίσει ξανά την άσκηση και να προετοιμαστεί για ασκήσεις μεγαλύτερης δυσκολίας στη συνέχεια. Άλλωστε, η διαρκής πρόοδο και εναλλαγή είναι εκείνη που σε βοηθά να ρίξεις τον αριθμό στη ζυγαριά και να γραμμώσεις.
Σου φαίνονται όλα εύκολα
Η γυμναστική, όταν είναι αποδοτική, έχει πάντα αυτή τη γλυκιά δυσκολία στο τέλος. Εκείνη που σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν μπορείς να εκτελέσεις περισσότερα push ups, να ροκανίσεις και άλλο τους κοιλιακούς ή να κάτσεις σε θέση σανίδα. Και, όμως, τελικά επιβεβαιώνεις τη διαίσθηση σου και αποδεικνύεις έμπρακτα πως μπορείς. Όλα αυτά όταν η προπόνηση σου εξελίσσεται μαζί σου. Αν όλες οι ασκήσεις σου φαίνεται εύκολες, μην διστάσεις να απευθυνθείς σε κάποιον Fitness Expert και να φέρεις στο πρόγραμμα σου τα πάνω – κάτω.
Τραυματίζεσαι συχνά
Δεν σημαίνει ότι πίσω από την αλλαγή προπόνησης “κρύβεται” μόνο η επιθυμία σου για κάτι διαφορετικό ή η ανοία σου. Ο λόγος μπορεί να είναι ακόμα πιο πρακτικός και ειδικότερα να αφορά όλα εκείνα τα πιασίματα, τις κράμπες και τους μικροτραυματισμούς που εμφανίζονται στο σώμα σου μετά τη γυμναστική και δυσχεραίνουν την καθημερινότητα σου. Πριν βάλεις, λοιπόν, για ακόμη μία φορά ειδικό τέιπ στην πλάτη ή αναλγητική κρέμα στα γόνατα, για σκέψου ότι ίσως πρέπει να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό.
Βαριέσαι
Κανείς μας δεν πάει στο γυμναστήριο πάντα μέσα στην τρελή χαρά. Εξάλλου, οι θαυματουργές ενδορφίνες εκκρίνονται στο τέλος της προπόνησης. Αν ο ενθουσιασμός και η ανυπομονησία που είχες στην αρχή έχει μειωθεί – πράγμα απολύτως λογικό και κατανοητό -, κάνε μία αλλαγή στη Fitness Routine σου και απόλαυσε την ξανά.
Πάντα κάτι πάει στραβά
Εκτός από το να βελτιώσεις το σώμα σου, η γυμναστική ανεβάζει τη διάθεση σου και σε βοηθά να απαλλαγείς από το στρες της καθημερινότητας. Αν στο δεύτερο σκέλος η προπόνηση σου υστερεί, τότε πρέπει να την αλλάξεις. Για να είσαι ξανά happy. Μην ξεχνάς ότι όταν κάνεις κάτι με όλη σου την καρδιά, το αποτέλεσμα έρχεται συντομότερα.
(*πηγή φωτογραφιών: iStock)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ