Ψ
Ψάρια → Τα λιπαρά ψάρια, όπως οι σαρδέλες, ο σολομός κ.α. είναι πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα τα οποία βοηθάνε κατά των καρδιαγγειακών νοσημάτων, στη λειτουργία του εγκεφάλου, στις αρθρώσεις αλλά και στη μείωση της χοληστερόλης. Τα λιπαρά ψάρια είναι, επίσης, καλή πηγή των βιταμινών A και D, που ωφελούν την όραση και την υγεία των οστών, αντιστοίχως. Τα λευκά ψάρια, όπως η πέρκα, το λυθρίνι, το λαυράκι και ο μπακαλιάρος χαρακτηρίζονται από τη χαμηλή τους περιεκτικότητα σε λίπος, ενώ περιέχουν και αυτά ω-3 λιπαρά οξέα, αλλά σε πολύ μικρότερη ποσότητα.