1. ΡΟΔΙ
Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες (Α, C, Ε, φυλλικό οξύ), σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες. Έχει αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιβηχικές, στυπτικές, επουλωτικές και αντιδιαρροϊκές ιδιότητες. Ακόμη, εμποδίζει την οξείδωση της «κακής» χοληστερίνης (LDL), που αποτελεί σοβαρό παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα. Το ρόφημα με ρόδι και πράσινο τσάι βοηθάει στη αποτοξίνωση του οργανισμού και στη μείωση του σωματικού βάρους.
Θερμιδική αξία ανά ρόδι (περίπου 280 γρ.) είναι 234 θερμίδες.
2. ΜΕΛΙ
Το μέλι έχει αντισηπτικές ιδιότητες, είναι τονωτικό, αυξάνει το ρυθμό λειτουργίας της καρδιάς, μειώνει το πρόβλημα έλκους στο στομάχι και γενικά συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Επιπλέον, το μέλι έχει αντιμικροβιακή δράση και εμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων και άλλων παθογόνων οργανισμών. Είναι χρήσιμο για την επούλωση και τον καθαρισμό ή την απολύμανση πληγών. Έχει, επίσης, διαπιστωθεί ότι το ρόφημα με μέλι, κανέλα και λεμόνι μειώνει το σωματικό λίπος και βελτιώνει τα επίπεδα της άλιπης μάζας σώματος, αφού βοηθά στην αποδοτικότερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
Μια κουταλιά του γλυκού μέλι έχει 30 θερμίδες.
3. ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ
Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Εκτός όμως από βιταμίνη C, το γκρέιπφρουτ περιέχει βιταμίνες А, Β, D, Ε, ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, χαλκό, σίδηρο και φώσφορο. Έχει επίσης αντιβακτηριακές ιδιότητες. Το γκρέιπφρουτ σε συνδυασμό με μέλι δημιουργεί ένα σπουδαίο ελιξίριο που θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις την ομορφιά και την υγεία σου, ενώ βοηθάει στο να καίγονται περισσότερες θερμίδες.
Ένα ποτήρι χυμός γκρέιπφρουτ έχει 95 θερμίδες.
4. ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Το πορτοκάλι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, κάλιο, σελήνιο και φυτικές ίνες, β-καροτίνη, πηκτίνη, κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, ιώδιο, φώσφορο, μαγγάνιο, νάτριο, χλώριο και ψευδάργυρο. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει σε συνδυασμό με τις ίνες, προκαλούν κορεσμό ενώ βοηθούν σε ασθένειες του στομάχου.
Ένα μέτριο σε μέγεθος πορτοκάλι μας παρέχει 62 θερμίδες και μας προμηθεύει με σχεδόν το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνη C.
5. ΜΠΡΟΚΟΛΟ
Η συμβολή του μπρόκολου στην πρόληψη ή τη θεραπεία του καρκίνου είναι αναμφισβήτητη και προλαμβάνει, όπως έχουν δείξει πολλές έρευνες, διάφορους καρκίνους, όπως του μαστού, του προστάτη, της ουροδόχου κύστης, του οισοφάγου, του πνεύμονα, του στομάχου, του λάρυγγα και του παχέος εντέρου. Επιπλέον, είναι πλούσιο σε β-καροτένιο και βιταμίνη C. Είναι πλούσια πηγή βιταμινών του συμπλέγματος B, και ιδιαίτερα σε B2, B3 και B6, ενώ εμπεριέχεται σε αυτό και βιταμίνη Κ. Ακόμη, μπορούμε να βρούμε ποσότητες σιδήρου, φυλλικού οξέος, ασβεστίου, σελήνιου, καλίου και μαγνησίου.
Ανά 100 γρ βρασμένου μπρόκολου παίρνουμε 30 θερμίδες.
6. ΣΟΛΟΜΟΣ
Όπως είναι γνωστό ο σολομός είναι πλούσια πηγή Ω-3 λιπαρών οξέων. Πιο συγκεκριμένα, ο σολομός είναι πλούσιος σε νιασίνη, παντοθενικό οξύ, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη D, βιταμίνες της ομάδας Β (κυρίως Β6 και Β12), σελήνιο και φώσφορο. Από την άλλη πλευρά, είναι χαμηλός σε θερμίδες και σε κορεσμένα λιπαρά οξέα, ενώ δεν περιέχει καθόλου υδατάνθρακες και αλάτι. Θα πρέπει να γνωρίζουμε πως 120 γρ σολομού μας παρέχουν ποσότητα βιταμίνης D που αντιστοιχεί σε 15-20 λεπτά ηλιοθεραπείας.
200 γρ μαγειρεμένου ψαριού μας δίνουν περίπου 370 θερμίδες.
7. ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ
Τα παντζάρια είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, νιτρικά άλατα, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, νάτριο, φώσφορο, βιταμίνη C, βιταμίνη Β1, Β2, Β6, Β5 (παντοθενικό οξύ), φυτικές ίνες και φυτοθρεπτικά συστατικά όπως το β- καροτένιο. Το κόκκινο χρώμα του βολβού του παντζαριού οφείλεται σε χρωστικές που ονομάζονται βεταλαΐνες και παρουσιάζουν έντονη αντιοξειδωτική δράση. Τα φύλλα του παντζαριού καλό είναι να καταναλώνονται καθώς περιέχουν βιταμίνη C, ασβέστο, σίδηρο και β-καροτένιο.
Ανά 100 γρ βρασμένου παντζαριού παίρνουμε 32 θερμίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Top Stories 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ