Βοδινό Κρέας
Επιλέγοντας βιολογικό βοδινό και μοσχαρίσιο κρέας εξασφαλίζεις για το πιάτο σου ένα κομμάτι κόκκινου κρέατος, απαλλαγμένο από ορμόνες και αντιβιωτικά. Επιπλέον, το βιολογικό κρέας σημαίνει πως το μοσχάρι είχε φυσική τροφή και μεγάλωσε φυσιολογικά και όχι στο... fast forward. Όλη η διαδικασία παραγωγής του διασφαλίζει ποιοτικότερο προϊόν, με λιγότερο λίπος, πράγμα που μπορεί σίγουρα να μεταφραστεί σε λιγότερες θερμίδες.
Βιολογικά Αυγά
Ένα βιολογικό αυγό είναι εξαιρετικό γιατί περιέχει υψηλότερα επίπεδα πρωτεΐνης και καλών λιπαρών. Θα έχεις παρατηρήσει πως κυκλοφορούν τέτοια αυγά εμπλουτισμένα με Ω3. Καλή πηγή πρωτεΐνης δηλαδή, σε συνδυασμό με καλά λιπαρά οξέα που αποδεδειγμένα βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία του μεταβολισμού.
Μήλα
Ναι, μπορεί να αναφέραμε γενικότερα πως τα λαχανικά και τα φρούτα δεν προσφέρουν κάτι παραπάνω διατροφικά αν είναι βιολογικά. Από την άλλη όμως το μήλο, είναι το φρούτο που ψεκάζεται με ζιζανιοκτόνα περισσότερα από κάθε άλλο. Αν λοιπόν θέλεις να το απολαμβάνεις άφοβα με τη φλούδα – η οποία περιλαμβάνει και πολλά από τα θρεπτικά του συστατικά – αλλά και να επωφελείσε της πηκτίνης που σε βοηθά να αισθάνεσαι χορτάτη πριο γρήγορα, ίσως θα έπρεπε να κάνεις την αλλαγή.
Γάλα και γιαούρτι
Το βιολογικό γάλα έχει 30%-50% λιγότερο κορεσμένο λίπος και υψηλότερες ποσότητες από συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA) και Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Η διαφορά στα λιπαρά και τα πλούσια θρεπτικά συστατικά θα κάνουν θαύματα με τη σιλουέτα σου. “Το βιολογικό γάλα είναι καλύτερης ποιότητας και αξίζει το επιπλέον κόστος, αν και εφόσον μπορείς να το αντέξεις.
Δημητριακά πρωινού
Τα δημητριακά πρωινού καλό είναι επίσης να είναι εκτός από ολικής άλεσης και βιολογικής καλλιέργειας. Είναι σημαντικό, όπως εξηγούν οι ειδικοί τόσο για την πρώτη ύλη, όσο φυσικά και για τη διαδικασία παρασκευής τους. Να ξέρεις πως τα κοινά δημητριακά μπορεί να περιέχουν κρυμμένη ζάχαρη και θερμίδες που στα βιολογικού τύπου θα αποφύγεις.
Μπρόκολο
Το μπρόκολο αποτελεί σημαντική πηγή βιταμίνης C, της οποίας η αντιοξειδωτική δράση συμβάλλει στην ισχυροποίηση της άμυνας του οργανισμού. Επιπλέον λόγω της περιεκτικότητάς του σε φυλλικό οξύ βοηθά στην αναγέννηση των ερυθρών αιμοσφαιρίων και γι’αυτό η έλλειψή του οδηγεί σε μακροκυτταρική αναιμία. Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε μαγνήσιο και ασβέστιο, τα οποία ενισχύουν την υγεία των οστών. Τέλος πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι έχει αντικαρκινική δράση λόγω των ενζύμων που περιέχει.
Γιατί να το επιλέξεις βιολογικό; Γιατί είναι ευαίσθητο και είναι δύσκολο με το πλύσιμο να είσαι σίγουρη πως θα το απαλλάξεις από φυτοφάρμακα και πρόσθετα, τα οποία δεν χρησιμοποιούνται σε μια βιολογική καλλιέργεια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα