Λευκή με μαύρη ζάχαρη
Είναι η βάση για να έχει γλύκα το πρωινό σου, ο καφές ή τα γλυκά σου! Κι όμως... η άσπρη ζάχαρη έχει υποστεί λεύκανση, κάτι που την καθιστά επιβαρυντική για την υγεία. Ο γλυκαιμικός δείκτης της ζάχαρης είναι 68 και παρέχει περίπου 5 kcal/gr. Τι μπορείς να κάνεις; Μα φυσικά να επιλέξεις κάτι πιο φυσικό όπως η ακατέργαστη μαύρη ζάχαρη:
Η μαύρη ζάχαρη περιέχει μελάσα, στην οποία οφείλει και το σκούρο χρώμα της, δεν έχει υποστεί καμιά επεξεργασία σε σχέση με τη λευκή - άσπρη και έτσι αποτελεί ιδανική επιλογή. Μην κολλήσεις στις θερμίδες που είναι σχεδόν ίσης θερμιδικής αξία. Η μαύρη ζάχαρη είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως ψευδάργυρο, χαλκό και βιταμίνες του συμπλέγματος Β καθώς και σε αντιοξειδωτικά στοιχεία λόγω της μελάσας και περιέχει περισσότερο ασβέστιο.
Δοκίμασε λοιπόν Μαύρη Ζάχαρη Fytro στον καφέ και τα γλυκά σου...
Αναψυκτικά με φυσικώς ανθρακούχο νερό
Μπορεί να φροντίζεις το αναψυκτικό σου να είναι light, όμως οι διαιτολόγοι προτείνουν κάτι καλύτερο. Το φυσικώς ανθρακούχο νερό έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε ηλεκτρολύτες, οι οποίοι τονώνουν τους μύες, προστατεύουν το σώμα και αυξάνουν τις καύσεις του οργανισμού.
Λευκό ψωμί με ψωμί ολικής άλεσης
To έχεις διαβάσει εκατοντάδες φορές... είναι όμως ένα απλό μυστικό που θα σου προσφέρει θεαματικά οφέλη. Το μαύρο ψωμί έχει περισσότερς (διαιτητικές) φυτικές ίνες και έτσι βοηθά τον οργανισμό να αποβάλει περισσότερο λίπος κατά τη διαδικασία της πέψης, αυξάνει τη θερμιδική κατανάλωση για το μεταβολισμό των τροφών και φυσικά προσφέρει περισσότερα θρεπτικά συστατικά από το λευκό ψωμί.
Βούτυρο με μαργαρίνη
Το ένα προέρχεται από ζωικό λίπος, ενώ το δεύτερο είναι φυτικό πλούσιο σε πολυακόρεστα λιπαρά. Καταλαβαίνεις λοιπόν πως ενώ το βούτυρο σου προσφέρει (εκτός από γεύση) και επιβαρυντικά λιπαρά για τον οργανισμό και τη σιλουέτα σου.
Φρυγανιές με ρυζογκοφρέτες
Μια ρυζογκοφρέτα εκτός του ό, τι έχει 30 με 40 θερμίδες λιγότερες από μια φρυγανιά, περιλαμβάνει επίσης λιγότερα λιπαρά και σχεδόν μηδενική περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά. Επιπλέον καλό είναι να σημειώσεις πως η "κρυμμένη" ζάχαρη στη φρυγανιά αγγίζει το 5,5%, ενώ στις ρυζογκοφρέτες είναι σχεδόν μηδενική. Τέλος επιλέγοντας ρυζογκοφρέτες αποφεύγεις τη γλουτένη
Δοκίμασε να ξεκινήσεις τη μέρα σου με μια ρυζογκοφρέτα fytro με μαρμελάδα...
Λευκό ρύζι με ακατέργαστο αναποφλοίωτο
H φιλοσοφία είναι και εδώ παρόμοια. Όσο λιγότερη επεξεργασία έχει υποστεί ένα τρόφιμο, τόσο πιο ευεργετικό είναι για τον οργανισμό. Το αναποφλοίωτο ρύζι περιέχει Μαγγάνιο και Φώσφορο, που συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών και στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας. Επιπλέον, το Μαγγάνιο συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες, ενώ ο Φώσφορος στην διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των δοντιών, μέσα στo πλαίσιo μιας ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.
Ετοίμασε το ριζότο με αναποφλοίωτο ρύζι fytro και φρέσκο σολομό [Δες τη συνταγή εδώ]
Γαλακτοκομικά πλήρη σε λιπαρά με γαλακτομικά με 2%
Τα γαλακτοκομικά να είναι απαραίτητα για την υγεία των οστών, ενώ με το ασβέστιο που προσφέρουν συμβάλουν στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού. Όμως όταν επιλέγεις πλήρη σε λιπαρά, τότε "χαλάς" λίγο τις ευεργετικές τους δράσεις, αφού προσφέρεις στο σώμα σου περισσότερα ζωικά κορεσμένα λιπαρά. Επίλεξε λοιπόν προϊόντα με χαμηλά λιπαρά, για να απολαμβάνεις τις δημιουργίες σου και να επωφελείσαι όλων των θετικών των γαλακτοκομικών.
Ζυμαρικά με ζυμαρικά ολικής άλεσης
Τα ζυμαρικά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής. Μπορείς να ετοιμάσεις μια μακαρονάδα στα γρήγορα ή να σερβίρεις ένα πιάτο ζυμαρικών σε κάποια επίσημη εκδήλωση! Σημείωσε λοιπόν πως τα ολικής άλεσης περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες, φροντίζοντας έτσι για τη σιλουέτα και την καλή λειτουργία του οργανισμού.
Θυμήσου να ετοιμάσεις την επόμενη μακαρονάδα σου με spaghetti ολικής άλεσης Fytro
Κόκκινο κρέας με προϊόντα σόγιας
To κόκκινο κρέας είναι από τις πιο πλούσιες πηγές πρωτεΐνης... είναι όμως και πηγή κορεσμένων ζωικών λιπαρών που βάζουν σε κίνδυνο τη γραμμή σου. Τι μπορείς να κάνεις; Να το αντικαθιστάς με φυτικής προέλευσης πρωτεΐνη που χρειάζεσαι, αποφεύγοντας έτσι τα λιπαρά. Η σόφια ταιριάζει απόλυτα στη σύγχρονη διατροφή και συναγωνίζεται επάξια όλες τις ζωικές τροφές και ειδικά το κρέας. Περιέχει μόνο φυτικά λιπαρά, δεν περιέχει χοληστερόλη και ζωικά λίπη. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και έτσι προάγει το αίσθημα του κορεσμού συμβάλλοντας στον έλεγχο του σωματικού βάρους.
Τι θα έλεγες για μια μακαρονάδα με κιμά σόγιας fytro;
Πατάτες τηγανητές με πατάτες στο φούρνο
To λάδι και οι υψηλές θερμοκρασίες είναι εκείνοι οι παράγοντες που αυξάνουν τις θερμίδες και τα λιπαρά σε ένα πιάτο με τηγανητές πατάτες. Τι μπορείς να κάνεις; Μα φυσικά να γίνεις δημιουργική:
• Καθάρισε τις πατάτες και κόψε τις όπως τις τηγανητές, αλλά όχι ιδιαίτερα λεπτές. Στρώσε ένα ταψί με λαδόχαρτο, ρίξε τις μέσα και άπλωσέ τις, φροντίζοντας να μην είναι η μία πάνω στην άλλη.
• Πρόσθεσε αλάτι και, αν θέλεις, ρίγανη. Ράντισέ τις με λίγο ελαιόλαδο και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, στους 200-230° C.
Αν θέλεις να μάθεις αναλυτικά τρόπους να απολαμβάνεις τις τηγανητές (ή μη) πατάτες χωρίς λιπαρά κάνε "κλικ" εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ