Πατάτες τηγανητές με πατάτες στο φούρνο
To λάδι και οι υψηλές θερμοκρασίες είναι εκείνοι οι παράγοντες που αυξάνουν τις θερμίδες και τα λιπαρά σε ένα πιάτο με τηγανητές πατάτες. Τι μπορείς να κάνεις; Μα φυσικά να γίνεις δημιουργική:
• Καθάρισε τις πατάτες και κόψε τις όπως τις τηγανητές, αλλά όχι ιδιαίτερα λεπτές. Στρώσε ένα ταψί με λαδόχαρτο, ρίξε τις μέσα και άπλωσέ τις, φροντίζοντας να μην είναι η μία πάνω στην άλλη.
• Πρόσθεσε αλάτι και, αν θέλεις, ρίγανη. Ράντισέ τις με λίγο ελαιόλαδο και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, στους 200-230° C.
Αν θέλεις να μάθεις αναλυτικά τρόπους να απολαμβάνεις τις τηγανητές (ή μη) πατάτες χωρίς λιπαρά κάνε "κλικ" εδώ