ΚΑΝΕΛΑ
Η κανέλα δεν είναι μόνο για τα γλυκά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αρωματίσει το κρέας, τα φρούτα, τα όσπρια και συνδέεται με πάρα πολλά θετικά οφέλη για την βελτίωση της πέψης και την ενίσχυση του μεταβολισμού. Η κανέλα μπορεί να θεωρηθεί και ως «λιποδιαλυτική» με έμμεσο τρόπο, επειδή αυξάνει την ευαισθησία ινσουλίνης και συνεπώς ελέγχει τη γλυκόζη του αίματος. Ταυτόχρονα παράγει λιγότερη (ινσουλίνη), η οποία ως γνωστόν, έχει την τάση να συσσωρεύει λίπος στον οργανισμό. Συνοπτικά, έχει θετική επίδραση στη καύση λίπους και κυρίως στην καύση του τοπικού λίπους, ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς.