Δημητριακά Ολικής Αλέσεως
Τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι πλούσια σε φυτικές στερόλες. Οι τύποι με τις υψηλότερες ποσότητες φυτικών στερολών είναι το φύτρο του σιταριού, το πίτουρο ρυζιού, το σιτάρι ολικής αλέσεως και το καστανό ρύζι. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως εξισορροπούν τα επίπεδα ινσουλίνης ελαττώνοντας την απελευθέρωση των σακχάρων. Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, που θα σε κρατήσουν χορτάτη για περισσότερο χρόνο. Βάλε αυτά τα τρόφιμα στη διατροφή σου εύκολα, αντικαθιστώντας το λευκό ψωμί με αντίστοιχο ολικής άλεσης και το λευκό ρύζι με καστανό.