Είτε ακολουθείς ένα συγκεκριμένο διατροφικό πλάνο, είτε απλά μερικές συμβουλές προκειμένου να διώξεις τα περιττά κιλά, ένα είναι σίγουρο: ο ουρανίσκος σου αργά ή γρήγορα θα ζητήσει κάτι να τον γλυκάνει. Εξάλλου, είναι καλοκαίρι και κάνει αρκετή ζεστή. Και τώρα; Τι θα κάνεις; Πώς θα ικανοποιήσεις την επιθυμία σου για γλυκό, χωρίς να τσαλαπατήσεις την προσπάθεια σου να αδυνατίσεις; Η λύση βρίσκεται στο θρεπτικό… γιαούρτι! Ναι, σε αυτό που έχεις πάντα στο ψυγείο σου και σε βοηθάει να καθαρίσεις τον οργανισμό σου από τις τοξίνες. Να ναι καλά τα προβιοτικά του. Σήμερα, το χρησιμοποιούμε ως βασικό υλικό και φτιάχνουμε μαζί 5 δροσιστικά γλυκά που θα λατρέψεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μους σοκολάτας με γιαούρτι
(134 θερμίδες / μερίδα)
Υλικά:
- 2 αβοκάντο, ξεφλουδισμένα και κομμένα
- 1/2 φλιτζάνι κακάο χωρίς ζάχαρη
- 1/4 του φλιτζανιού μέλι
- 3 κουτ. της σούπας γιαούρτι
- 1/3 του φλιτζανιού γάλα αμυγδάλου
- 2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπλέντερ, προσθέτεις αρχικά το κακάο, το μέλι, το γιαούρτι και τα καθαρισμένα αβοκάντο. Χτυπάς μέχρι να δέσει το μείγμα σου. Σταδιακά, προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά ένα – ένα και ομογενοποιείς.
- Μεταφέρεις το μείγμα σου στο ψυγείο για να είναι δροσερό, σερβίρεις σε ποτήρια με μία κουταλιά γιαούρτι στην κορυφή.
Μους γιαουρτιού με φρέσκες φράουλες
(167 θερμίδες / μερίδα)
Υλικά:
- 1/2 κιλό φράουλες ώριμες
- 3/4 του φλιτζανιού γάλα εβαπορέ καλά παγωμένο στην κατάψυξη
- 2 κουτ. του γλυκού στέβια
- 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
- 1/2 φλιτζάνι νιφάδες δημητριακών ολικής άλεσης
Εκτέλεση:
- Αρχικά, πλένεις και καθαρίζεις τις φράουλες.
- Κόβεις σε χοντρές φέτες και κρατάς τη μισή ποσότητα στην άκρη.
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, λιώνεις τις υπόλοιπες φράουλες.
- Χτυπάς το γάλα με μίξερ για αρκετή ώρα (10 λεπτά περίπου) να αυξηθεί ο όγκος του. Προσθέτεις τη στέβια, τον πουρέ φράουλας και το γιαούρτι και ενώνεις.
- Μοιράζεις τα κομμάτια φράουλας και τα δημητριακά σε ποτήρια (τέσσερα περίπου) και από πάνω προσθέτεις τη μους.
- Μεταφέρεις στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Κέικ λεμόνι με γιαούρτι
(210 θερμίδες / μερίδα)
Υλικά:
- 250 γρ. βούτυρο μαλακό
- 3 κουτ. του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 3 αβγά
- 1 1/4 φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1/4 του φλιτζανιού χυμό λεμόνι
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- γιαούρτι και ξύσμα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 160 βαθμούς C.
- Βουτυρώνεις καλά μια στρογγυλή (ή και ορθογώνια) φόρμα του κέικ.
- Στο μίξερ, χτυπάς το βούτυρο, το ξύσμα και τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Ρίξεις ένα ένα τα αβγά και χτυπάς καλά μετά από κάθε αβγό.
- Μεταφέρεις το μίγμα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνεις το μισό γιαούρτι και το μισό χυμό λεμονιού και ανακατεύεις.
Προσθέτεις την μισή ποσότητα από τα αλεύρια και ανακατεύεις. Επανάλαβε τη διαδικασία με το υπόλοιπο γιαούρτι και χυμό και το υπόλοιπο αλεύρι. - Βάζεις το μίγμα στη φόρμα και ψήνεις για 50 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.
- Αφήνεις να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και ξεφορμάρεις.
Τρουφάκια σοκολάτας με αβοκάντο και γιαούρτι
(74 θερμίδες / μερίδα)
Υλικά:
- 220 γρ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλιτζάνι αβοκάντο πολτοποιημένο
- 1/3 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι με λίγα λιπαρά
- 1 μεγάλο αβγό
- 1 ασπράδι αβγού
- 1/2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κουτ. της σούπας κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 280 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση:
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χεριού, χτυπάς το γιαούρτι, το αβοκάντο και τη ζάχαρη μέχρι
- να συνδυαστούν.
- Προσθέτεις το γιαούρτι, το αυγό, το ασπράδι αβγού και το εκχύλισμα βανίλιας και χτύπησε καλά.
- Ρίχνεις μέσα την κουβερτούρα και ανακατεύεις ελαφρώς. Απλώνεις το μείγμα σε ένα ταψάκι 20 και ψήνεις στο φούρνο για 20 λεπτά.
Αφαιρείς το ταψί από το φούρνο και το αφήνεις να κρυώσει. Όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, το τοποθετείς ταψί στο ψυγείο για 6 ώρες. Έπειτα, αφαιρείς το ταψί από το ψυγείο και ξύνεις το μείγμα με μια κουτάλα. - Φοράς τα γαντάκια σου και πλάθεις με τα χέρια 24 μπάλες.
- Μεταφέρεις τις τρούφες στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- Στο φούρνο μικροκυμάτων, λιώνεις την κουβερτούρα για την επικάλυψη.
- Όταν κρυώσει ελαφρώς η κουβερτούρα βουτάς μέσα τις μπάλες.
- Μεταφέρεις στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Δροσιστική γρανίτα με γιαούρτι και διάφορα φρούτα
(88 θερμίδες / μερίδα)
Υλικά:
- Για τη ροζ στρώση:
- 3/4 του φλιτζανιού κόκκινα βατόμουρα
- 3/4 του φλιτζανιού φράουλες
- 170 γρ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά
- 1 φλιτζάνι θρυμματισμένο πάγο
- Για τη λευκή στρώση:
- 400 γρ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά
- 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι θρυμματισμένο πάγο
- Για τη μοβ στρώση:
- 1 φλιτζάνι blueberries
- 1/2 του φλιτζανιού blackberries
- 170 γρ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά
- 1 φλιτζάνι θρυμματισμένο πάγο
Εκτέλεση:
- Αρχικά, σε ένα μπλέντερ χτυπάς τα υλικά για τη ροζ στρώση.
- Μεταφέρεις το μείγμα σε ένα μπολ και κάνε το ίδιο και με τις άλλες στρώσεις.
- Παίρνεις 16 θήκες για γρανίτες και αδειάζεις την πρώτη στρώση, καλύπτοντας το 1/3 της θήκης.
- Βάζεις τις θήκες στην κατάψυξη.
- Μετά από μισή ώρα, βγάζεις τις θήκες από την κατάψυξη και προσθέτεις τα ξυλάκια στο κέντρο της βάσης.
- Βάζεις τις θήκες στην κατάψυξη για μια ώρα ακόμη.
- Περιχύνεις την επόμενη στρώση ( καλύπτοντας το 1/3 της θήκης) και τοποθετείς τις θήκες για 1 ώρα στην κατάψυξη.
- Περιχύνεις την επόμενη (και τελευταία) στρώση και τοποθετείς τις θήκες για 2 ώρες στην κατάψυξη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ