Site icon TLIFE

Μόνο το 28% έχει φυσιολογικό βάρος…

Τα αποτελέσματα από την εκδήλωση ”Διατροφή και Υγεία” που πραγματοποιήθηκε στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο μετρό Συντάγματος, έδειξαν πως το 63% των συμπολιτών μας εμφανίζει κεντρική παχυσαρκία. Η οποία προσδιορίζεται από τη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία ως μία πλέον επικίνδυνη μορφή που απειλεί σοβαρά την κατάσταση της υγείας.

Την εκδήλωση επισκέφθηκαν περισσότερα από 14.000 άτομα, ενώ τουλάχιστον 5.400 ενδιαφερόμενοι (ενήλικες και παιδιά) είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν δωρεάν διατροφολογικό check-up, να αξιολογήσουν δηλαδή τη σωματική τους κατάσταση και τις διατροφικές τους συνήθειες. Ταυτόχρονα, τα ίδια άτομα σε κατ΄ ιδίαν συνεντεύξεις έλαβαν προσωπικές συμβουλές δίαιτας και διατροφής από μία πολυπληθή ομάδα περισσότερων από 60 διατροφολόγων μελών της ΕΛ.Δ.Ε.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δείγματος σε 5.442 (36% άνδρες, 64% γυναίκες) ενήλικα άτομα:
22% παχύσαρκα
39% υπέρβαρα
28% φυσιολογικού βάρους
11% λιποβαρή

Ενώ η αποτίμηση των διατροφικών συνηθειών του δείγματος κατέδειξε δυστυχώς ότι το 64% των ερωτηθέντων εμφανίζει ανεπαρκείς (κακές), το 24% μέτριες, ενώ μόλις στο 12% πολύ καλές διατροφικές συνήθειες.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η εμπεριστατωμένη ενημέρωση του κοινού για θέματα σωστής διατροφής, με δεδομένο ότι η κακή διατροφή συσχετίζεται τόσο με την παχυσαρκία, όσο και με σοβαρά χρόνια προβλήματα υγείας. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τις ομιλίες έγκριτων επιστημόνων (ανάμεσα τους και ο κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης) και από το έντυπο «Καταρρίπτοντας 10 κοινούς διατροφικούς μύθους».

© 2024 tlife.gr