Site icon TLIFE

Άννα: “Έχασα τα κιλά της εγκυμοσύνης, αλλά τα πήρα πίσω! Πώς θα χάσω 16 κιλά;”

Q&A

Ερώτηση
Γεια σας, είμαι η Αννα και τον τελευταίο χρόνο, μετά από μια εγκυμοσύνη (αφού έχασα όλα τα κιλά,12) τα πήρα πάλι. Έχω ύψος 1,64μ. και βάρος 75,5κιλά. Η δουλειά μου είναι καθιστική και ο χρόνος για γυμναστική μηδενικός. Σας παρακαλώ πείτε μου τι μπορώ και τι πρέπει να κάνω για να χάσω 16 κιλά! Θα περιμένω νέα σας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Κυρία Άννα, όταν θέλουμε να χάσουμε 16 κιλά, αυτό που πρέπει πρώτα απ’ όλα να κάνουμε είναι να έχουμε λιγάκι υπομονή και επιμονή γιατί τα κιλά αυτά δεν χάνονται μέσα σε ένα μήνα. Έπειτα θα πρέπει να προσπαθήσετε να οργανώσετε το χρόνο σας με το παιδί και την δουλειά σας, έτσι ώστε να υπάρχει πάντα λίγος χρόνος για να αφιερώνετε στον εαυτό σας και να τρώτε τα σωστά γεύματα.

Η κάθε μέρα πρέπει να αρχίζει με ένα καλό πρωινό π.χ. ένα φλιτζάνι γάλα ή χυμό με δημητριακά ολικής αλέσεως ή 1 τοστ.
Στη συνέχεια της ημέρας να κάνεις ένα μικρό διάλλειμα από τη δουλειά και να καταναλώσεις 1-2 σνακ (γιαούρτι, γάλα, μπάρες δημητριακών, ανάλατοι ξηροί καρποί, φρούτα, μπισκότα με πολυδημητριακά, κράκερ σίκαλης).

Το μεσημέρι φρόντισε να τρως μια μερίδα φαγητό που να συνοδεύεται πάντα από σαλάτα.

Το βραδινό σου γεύμα προσπάθησε να είναι ελαφρύ πχ μια σαλάτα με τόνο ή ένα φλιτζάνι γάλα με ένα τοστ ή μια σαλάτα με 4-6 ελιές, τυρί χαμηλό σε λιπαρά και αυγό βραστό.

Να πίνεις 8-10 ποτήρια υγρών καθημερινά καθώς και 2-3 ποτήρια πράσινο τσάι με διπλάσια περιεκτικότητα σε κατεχίνες.

Περιόρισε την κατανάλωση αλατιού και ζάχαρης και αύξησε την κατανάλωση μυρωδικών και καρυκευμάτων.

Εύα Καφετζή
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ΒSc

© 2024 tlife.gr