Site icon TLIFE

“Ποια είναι η καλύτερη γυμναστική για το γυναικείο σώμα;”

Q&A

ΕΡΩΤΗΣΗ
Γεια σας! Είμαι 28 χρονών, 1.65 και 50 κιλά. Θα ήθελα να μάθω ποια είναι η καλύτερη γυμναστική για το γυναικείο σώμα; Ποια η γνώμη σας για το μποξ; Δεν έχω λίπος να χάσω, αλλά θέλω να σφίξω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να “στεγνώσω” το σώμα μου, χωρίς να χάσω τη θηλυκότητά μου. Τι λέτε; Σας ευχαριστώ πολύ!
Γιάννα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Καλησπέρα Γιάννα,
Ο Δείκτης Μάζας Σώματός σου είναι 18,3 με φυσιολογικό εύρος 18,5-24,9 kg / m2. Αυτό σημαίνει ότι είσαι λιποβαρής με ΔΜΣ 18,3, κατηγορία με εύρος < 18.50 kg / m2. Για αυτό το λόγο, σημαντικό είναι να αποφύγεις την έντονη αεροβική γυμναστική και να εστιάσεις σε ασκήσεις δύναμης με βάρη ή αντιστάσεις, ώστε να πετύχεις μυϊκή ενδυνάμωση και όχι απώλεια βάρους αλλά πάντα χωρίς υπερβολές. Όσον αφορά στo box, πρόκειται για μία έντονη προπόνηση που καίει θερμίδες και χτίζει γρήγορα μυϊκή μάζα. Στοχεύει σε όλες τις μυϊκές ομάδες και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στις γυναίκες, αφού βοηθά στη σωστή στάση σώματος και στη βελτίωση πυκνότητας των οστών, που προλαμβάνει την οστεοπόρωση.

Ωστόσο, είναι προτιμότερο να συμβουλευτείς κάποιον γυμναστή, ο οποίος μπορεί να αξιολογήσει καλύτερα τις δυνατότητες του σώματός σου και να σχεδιάσει ένα πιο ιδανικό πρόγραμμα γυμναστικής για σένα.

 

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιωάννα Τσόλκα

Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

© 2024 tlife.gr