Ερώτηση
Ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγουν τα άτομα που έχουν νόσο Wilson λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε χαλκό; Παίζει ρόλο το αν καταλώνεται λευκό ή ολικής αλέσεως ψωμί και δημητριακά;
Απάντηση
Αγαπητέ-ή αναγνώστη- αναγνώστρια,
Στη νόσο Wilson πρέπει να αποφεύγονται τροφές πλούσιες σε χαλκό. Σας παραθέτω ποιες τροφές που θα ήταν ωφέλιμο να αποφεύγετε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
- Συκώτι
- Θαλασσινά
- Ψάρια
- Ξηροί καρποί
- Φασόλια
- Δημητριακά
Επίσης, είναι καλύτερο να καταναλώνεις λευκό ψωμί καθώς τα ολικής άλεσης προϊόντα περιέχουν περισσότερο χαλκό. Όσον αφορά, τα δημητριακά όπως έχω γράψει παραπάνω καλό θα ήταν να αποφεύγονται.
Αστέριος Ματσούκας
Διαιτολόγος-διατροφολόγος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ