Σοκολάτα: 5 γλυκά με λιγότερες από 300 θερμίδες για απόλαυση χωρίς τύψεις

Η σοκολάτα είναι η αδυναμία σου. Το γλυκό, στο οποίο δεν μπορείς να αντισταθείς. Όπου και αν είσαι. Στο γραφείο, στο σπίτι, στη βραδινή σου έξοδο. Στιγμές, στις οποίες η λιγούρα σου “χτυπά” ανελέητα την πόρτα και γαργαλάει τον ουρανίσκο σου. Και η δίαιτα σου; Δεν θες να τη χαλάσεις για μία σοκολατένια αμαρτία. Για αυτό, σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σου 5 συνταγές για διαφορετικά σοκολατένια γλυκά με λιγότερες από 300 θερμίδες. Καλή σου απόλαυση! 

Cheesecake Brownies
(141 θερμίδες / μερίδα)

Υλικά:

Για τα brownies

  • 5 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1/4 φλιτζάνι κομμάτια σοκολάτας
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 φλιτζανιού κακάο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρέματος
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι στιγμιαίου εσπρέσο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για το cheesecake

  • 1 πακέτο τυρί κρέμα χαμηλό σε λιπαρά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 μεγάλο ασπράδι αυγού, ελαφρώς χτυπημένο

Εκτέλεση: 

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και ψεκάζεις με ένα σπρέι μαγειρικής το ταψί.
  • Για τη βάση brownies, ζεσταίνεις το βούτυρο και τα κομματάκια σοκολάτας σε ένα φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσουν.
  • Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα και σταδιακά προσθέτεις το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα μαγειρέματος και το αλάτι. Αναμειγνύεις, μέχρι το μείγμα να “δέσει”.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπάς ελαφρά τα αυγά, τη ζάχαρη, το μείγμα εσπρέσο και τη βανίλια. Προσθέτεις το μείγμα σοκολάτας και ανακατεύεις, μέχρι να γίνει ομοιογενές.
  • Αναμειγνύεις τα δύο μείγματα ανακατεύοντας και το περιχύνεις στη βάση του ταψιού.
  • Για το cheesecake, χτυπάς τα υλικά της συνταγής με ένα μπλέντερ σε μέτρια ταχύτητα.
  • Περιχύνεις την κρέμα cheesecake πάνω από το brownie.
  • Με την άκρη ενός μαχαιριού, τρυπάς απαλά το τελικό μείγμα στο ταψί.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά και κόβεις σε μικρά τετραγωνάκια.

Μους σοκολάτας με αβοκάντο 
(260 θερμίδες / μερίδα)

Υλικά:

  • 2 μεγάλα αβοκάντο, πολύ καλά καθαρισμένα και κομμένα
  • 4 κουτ. της σούπας μέλι
  • 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. κακάο
  • ξηροί καρποί (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, σε ένα μπλέντερ ή κουζινομηχανή, προσθέτεις το καθαρισμένο αβοκάντο και αρχίζεις να το χτυπάς σε μέτρια ένταση, μέχρι τη στιγμή που θα λιώσει τελείως.
  • Προσθέτεις το κακάο, το μέλι και τη βανίλια και αρχίζεις να χτυπάς ξανά, μέχρι το μείγμα σου αποκτήσει την υφή που θέλεις.
  • Μοιράζεις σε ποτήρια, προσθέτεις μερικούς ξηρούς καρπούς, τοποθετείς στο ψυγείο για 1 ώρα και απολαμβάνεις.

Τρουφάκια σοκολάτας
(29 θερμίδες / μερίδα)

Υλικά:

  • 1/2 φλιτζάνι κομματάκια κουβερτούρας
  • 3 κουτ. της σούπας γάλα καρύδας
  • 1/2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Κακάο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, σε ένα κατσαρολάκι λιώνεις όλα τα υλικά και ανακατεύεις.
  • Μεταφέρεις το μείγμα σε ένα μπολ και από εκεί στο ψυγείο σου, αφού πρώτα το σκεπάσεις με μία μεμβράνη.
  • Μετά από δύο ώρες, βγάζεις το μείγμα από το ψυγείο και πλάθεις μικρές μπουκίτσες.
  • Σε ένα μπολ, αδειάζεις μερικές σταγόνες κακάο, περνάς τα τρουφάκια και τα απολαμβάνεις. 

Σοκολατένια μάφιν με γέμιση από μπανάνα
(245 θερμίδες / μερίδα)

Υλικά:

  • 3 1/2 μπανάνες λιωμένες
  • 1/4 του φλιτζανιού σιρόπι σοκολάτας
  • 1 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 του φλιτζανιού κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 3/4 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. της σούπας μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1/3 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
  • 2 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 1/2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 το φλιτζανιού κομματάκια κουβερτούρας
  • 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 160 βαθμούς C.
  • Σε ένα μίξερ, ανακατεύεις το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτεις τις μπανάνες, το ασπράδι αυγών, το σιρόπι και τη βανίλια. Χτυπάς σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύεις με ένα σύρμα το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι.
  • Προσθέτεις το μείγμα που μόλις έφτιαξες μέσα στο μίξερ με τις μπανάνες και τα άλλα υλικά και τα χτυπάς σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν τα δύο μείγματα.
  • Προσθέτεις τα κομματάκια κουβερτούρας και ανακατεύεις με μία κουτάλα.
  • Περιχύνεις το μείγμα σου σε ένα ταψάκι με 12 φόρμες για μάφιν.
  • Ψήνεις για 30 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν. 

Μπισκότα σοκολάτας
(110 θερμίδες / μερίδα)

Υλικά:

  • 250 γρ. βούτυρο, απαλό
  • 350 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 γρ. κακάο
  • 200 γρ. κυβάκια σοκολάτας

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, σε ένα μπολ χτυπάς το βούτυρο και τη ζάχαρη με μία πρέζα αλάτι. Μόλις το μείγμα σου λιώσει και ομογενοποιηθεί, προσθέτεις τα αβγά και αρχίζεις να τα χτυπάς ένα – ένα.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ, αναμειγνύεις τις μπάρες σοκολάτας με το αλεύρι. Προσθέτεις το υλικό από το παραπάνω μπολ και σκεπάζεις με μία μεμβράνη και το αφήνεις στην άκρη για 30 λεπτά.
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Με ένα κουτάλι, δημιουργείς ένα μπαλάκι σε σχήμα μπισκότου (περίπου 20 στον αριθμό) και τα αφήνεις σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνεις για περίπου 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, χαμηλώνοντας στα τελευταία 5 λεπτά στους 120 βαθμούς, για να είναι τραγανό.

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164