Η σοκολάτα είναι η αδυναμία σου. Το γλυκό, στο οποίο δεν μπορείς να αντισταθείς. Όπου και αν είσαι. Στο γραφείο, στο σπίτι, στη βραδινή σου έξοδο. Στιγμές, στις οποίες η λιγούρα σου “χτυπά” ανελέητα την πόρτα και γαργαλάει τον ουρανίσκο σου. Και η δίαιτα σου; Δεν θες να τη χαλάσεις για μία σοκολατένια αμαρτία. Για αυτό, σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σου 5 συνταγές για διαφορετικά σοκολατένια γλυκά με λιγότερες από 300 θερμίδες. Καλή σου απόλαυση!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Cheesecake Brownies
(141 θερμίδες / μερίδα)
Υλικά:
Για τα brownies
- 5 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 1/4 φλιτζάνι κομμάτια σοκολάτας
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/3 φλιτζανιού κακάο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρέματος
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι στιγμιαίου εσπρέσο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για το cheesecake
- 1 πακέτο τυρί κρέμα χαμηλό σε λιπαρά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 μεγάλο ασπράδι αυγού, ελαφρώς χτυπημένο
Εκτέλεση:
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και ψεκάζεις με ένα σπρέι μαγειρικής το ταψί.
- Για τη βάση brownies, ζεσταίνεις το βούτυρο και τα κομματάκια σοκολάτας σε ένα φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσουν.
- Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα και σταδιακά προσθέτεις το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα μαγειρέματος και το αλάτι. Αναμειγνύεις, μέχρι το μείγμα να “δέσει”.
- Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπάς ελαφρά τα αυγά, τη ζάχαρη, το μείγμα εσπρέσο και τη βανίλια. Προσθέτεις το μείγμα σοκολάτας και ανακατεύεις, μέχρι να γίνει ομοιογενές.
- Αναμειγνύεις τα δύο μείγματα ανακατεύοντας και το περιχύνεις στη βάση του ταψιού.
- Για το cheesecake, χτυπάς τα υλικά της συνταγής με ένα μπλέντερ σε μέτρια ταχύτητα.
- Περιχύνεις την κρέμα cheesecake πάνω από το brownie.
- Με την άκρη ενός μαχαιριού, τρυπάς απαλά το τελικό μείγμα στο ταψί.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά και κόβεις σε μικρά τετραγωνάκια.
Μους σοκολάτας με αβοκάντο
(260 θερμίδες / μερίδα)
Υλικά:
- 2 μεγάλα αβοκάντο, πολύ καλά καθαρισμένα και κομμένα
- 4 κουτ. της σούπας μέλι
- 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ. κακάο
- ξηροί καρποί (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση:
- Αρχικά, σε ένα μπλέντερ ή κουζινομηχανή, προσθέτεις το καθαρισμένο αβοκάντο και αρχίζεις να το χτυπάς σε μέτρια ένταση, μέχρι τη στιγμή που θα λιώσει τελείως.
- Προσθέτεις το κακάο, το μέλι και τη βανίλια και αρχίζεις να χτυπάς ξανά, μέχρι το μείγμα σου αποκτήσει την υφή που θέλεις.
- Μοιράζεις σε ποτήρια, προσθέτεις μερικούς ξηρούς καρπούς, τοποθετείς στο ψυγείο για 1 ώρα και απολαμβάνεις.
Τρουφάκια σοκολάτας
(29 θερμίδες / μερίδα)
Υλικά:
- 1/2 φλιτζάνι κομματάκια κουβερτούρας
- 3 κουτ. της σούπας γάλα καρύδας
- 1/2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- Κακάο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Αρχικά, σε ένα κατσαρολάκι λιώνεις όλα τα υλικά και ανακατεύεις.
- Μεταφέρεις το μείγμα σε ένα μπολ και από εκεί στο ψυγείο σου, αφού πρώτα το σκεπάσεις με μία μεμβράνη.
- Μετά από δύο ώρες, βγάζεις το μείγμα από το ψυγείο και πλάθεις μικρές μπουκίτσες.
- Σε ένα μπολ, αδειάζεις μερικές σταγόνες κακάο, περνάς τα τρουφάκια και τα απολαμβάνεις.
Σοκολατένια μάφιν με γέμιση από μπανάνα
(245 θερμίδες / μερίδα)
Υλικά:
- 3 1/2 μπανάνες λιωμένες
- 1/4 του φλιτζανιού σιρόπι σοκολάτας
- 1 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 του φλιτζανιού κακάο χωρίς ζάχαρη
- 3/4 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 2 κουτ. της σούπας μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1/3 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
- 2 μεγάλα ασπράδια αυγών
- 1/2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 το φλιτζανιού κομματάκια κουβερτούρας
- 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 160 βαθμούς C.
- Σε ένα μίξερ, ανακατεύεις το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτεις τις μπανάνες, το ασπράδι αυγών, το σιρόπι και τη βανίλια. Χτυπάς σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύεις με ένα σύρμα το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι.
- Προσθέτεις το μείγμα που μόλις έφτιαξες μέσα στο μίξερ με τις μπανάνες και τα άλλα υλικά και τα χτυπάς σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν τα δύο μείγματα.
- Προσθέτεις τα κομματάκια κουβερτούρας και ανακατεύεις με μία κουτάλα.
- Περιχύνεις το μείγμα σου σε ένα ταψάκι με 12 φόρμες για μάφιν.
- Ψήνεις για 30 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν.
Μπισκότα σοκολάτας
(110 θερμίδες / μερίδα)
Υλικά:
- 250 γρ. βούτυρο, απαλό
- 350 γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 μεγάλα αβγά
- 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 100 γρ. κακάο
- 200 γρ. κυβάκια σοκολάτας
Εκτέλεση:
- Αρχικά, σε ένα μπολ χτυπάς το βούτυρο και τη ζάχαρη με μία πρέζα αλάτι. Μόλις το μείγμα σου λιώσει και ομογενοποιηθεί, προσθέτεις τα αβγά και αρχίζεις να τα χτυπάς ένα – ένα.
- Σε ένα δεύτερο μπολ, αναμειγνύεις τις μπάρες σοκολάτας με το αλεύρι. Προσθέτεις το υλικό από το παραπάνω μπολ και σκεπάζεις με μία μεμβράνη και το αφήνεις στην άκρη για 30 λεπτά.
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Με ένα κουτάλι, δημιουργείς ένα μπαλάκι σε σχήμα μπισκότου (περίπου 20 στον αριθμό) και τα αφήνεις σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνεις για περίπου 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, χαμηλώνοντας στα τελευταία 5 λεπτά στους 120 βαθμούς, για να είναι τραγανό.
(*πηγή φωτογραφιών: iStock)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ