Ξηροί καρποί και σπόροι
Καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια, κουκουνάρι, σπόροι κολοκύθας, και λιναρόσπορος είναι όλα άριστες πηγές πρωτεΐνης, μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπών, βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών. Με μέτρια κατανάλωση οι ξηροί καρποί προσφέρουν στον οργανισμό στοιχεία που τον βοηθούν να λειτουργήσει πιο σωστά, ενώ μακροσπόρθεσμα θα βοηθήσουν στη μείωση της ολικής χοληστερόλης καθώς και της κακής LDL χοληστερόλης, χωρίς να επηρεάζουν τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης HDL.
Δεν μπορείς να φανταστείς σε πόσα πιάτα "χωράνε" οι ξηροί καρποί!Πάρε για παράδειγμα τα καρύδια με ένα κλικ εδώ